Voráček přispěl gólem a asistencí k vítězství Philadelphie nad Pittsburghem

Útočník Jakub Voráček skóroval v NHL po druhé za sebou, když gólem do prázdné branky zpečetil výhru Philadelphie 4:2 v Pittsburghu. V dalších jedenácti zápasech sobotního programu bodovali už jen dva čeští hráči. David Pastrňák neodvrátil přihrávkou prohru Bostonu 2:4 s Detroitem. Také Pavel Zacha si připsal asistenci, ale s New Jersey podlehl Winnipegu 3:4 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Philadelphie Jakub Voráček má ohromnou formu

Jakub Voráček. | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Philadelphia dvakrát prohrávala a ve druhém případě vyrovnala díky Voráčkovi, po jehož křížném pasu skóroval střelou bez přípravy Claude Giroux. Na začátku třetí třetiny překlopil vedení na strany Flyers ze sólového úniku Dale Wiese a gólový účet uzavřel v poslední minutě Voráček. Spolehlivý výkon v obraně vítězů podal Radko Gudas, který zblokoval tři střely a připsal si pět srážek.

Pastrňák skvělou přihrávkou uvolnil Ryana Donata, který střelou zápěstím z mezikruží vyrovnal na začátku třetí třetiny na 2:2. Nerozhodný stav zlomil v 52. minutě Frans Nielsen a první výhru Detroitu v Bostonu od roku 2013 pojistil při powerplay Gustav Nyquist. Pastrňák si z utkání odnesl dva záporné body.

NHL:
Ottawa - San Jose 6:2, Vancouver - Dallas 1:2, Minnesota - Toronto 3:5, Boston - Detroit 2:4, Montreal - NY Rangers 5:2, New Jersey - Winnipeg 3:4 v prodl., NY Islanders - Columbus 3:2, Pittsburgh - Philadelphia 2:4, Arizona - St. Louis 6:1, Nashville - Chicago 5:2, Florida - Tampa Bay 4:5 v prodl., Edmonton - Vegas 2:1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme