Vrána si pěti góly ve třech zápasech vystřílel v NHL ocenění pro druhou hvězdu týdne

Český útočník Washingtonu Jakub Vrána, jenž vstřelil ve třech zápasech pět gólů, byl v hokejové NHL vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne. Třiadvacetiletého pražského rodáka předčil v tradiční anketě pouze centr Vancouveru Elias Petterson, který byl s devíti body ze čtyř zápasů nejproduktivnějším hráčem soutěže.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy Jakuba Vrány

Jakub Vrána. | Foto: A. Vasquez-USA TODAY Sports | Zdroj: agentura Reuters

Vrána ve třech duelech zaznamenal pět branek a jednu asistenci a pomohl Washingtonu prodloužit bodovou sérii už na devět zápasů. Český útočník minulý týden nejprve přihrál kapitánovi Alexandru Ovečkinovi na vítězný gól na 4:3 v prodloužení zápasu proti Torontu. Poté sám dvakrát skóroval při výhře 6:1 nad Buffalem a v neděli zaznamenal první hattrick v NHL, kterým pomohl k vítězství 4:2 nad Calgary.

Vrána zničil hattrickem Calgary. Český útočník byl vyhlášen první hvězdou zápasu

Číst článek

Účastník letošního mistrovství světa je aktuálně třetím nejproduktivnějším hráčem Capitals a druhým nejproduktivnějším Čechem v soutěži se 14 body (9+5) z 16 zápasů.
Dvacetiletý Švéd Pettersson pomohl minulý týden Vancouveru ke třem výhrám a bodu za porážku v prodloužení třemi góly a šesti asistencemi ve čtyřech zápasech.

Třetí hvězdou týdne byl vyhlášen brankář Edmontonu Mike Smith, jenž zlikvidoval 74 ze 76 střel, kterým čelil. Oilers dovedl k výhrám 4:1 nad Columbusem a 2:1 v prodloužení nad Pittsburghem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme