Místo boje o NHL strávil dva měsíce v karanténě. ‚Mám toho už po krk,‘ smutní hokejista Jašek

Hokejista Lukáš Jašek strávil skoro dva měsíce v zámoří v karanténě. Přitom sezona pro něj začala parádně v Třinci, zářil také v reprezentaci na předvánočním turnaji v Moskvě. A na Štědrý den se vydal do Vancouveru bojovat o možnost zahrát si slavnou NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Vancouver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Lukáš Jašek v dresu farmy Vancouveru

Hokejista Lukáš Jašek v dresu farmy Vancouveru | Foto: USA Today Sports, Alex Cooper | Zdroj: Reuters

„Mám už karantény po krk. Když jsem letěl do Kanady, tak jsem v ní byl 14 dní. Pak mě poslali na farmu, to jsem měl karanténu týden, protože jsem přelétával z Kanady do USA. A teď stojíme znovu. Už je toho dost,“ říká pro Radiožurnál Lukáš Jašek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Lukáš Jašek zažívá v zámoří sezonu plnou karantény. Více v příspěvku Davida Procházky

„Navíc já jsem koronavirus prodělal už v Česku a byl jsem tady v Americe očkovaný,“ popisuje své lapálie Jašek.

Také proto karanténu až tak přísně nedržel – nemocný ani pozitivní totiž nebyl. „Když si chci dojít na nákup, tak nikomu nevolám a nikoho tím neobtěžuji. Vezmu si jen roušku a jdu do obchodu sám.“

Jeho farmářský tým Utica Comets ve státe New York stihl odehrát jen devět utkání, jiné týmy v soutěži mají na kontě třeba 24 zápasů.

Málo zápasů, hodně karantény

„Poslední zápas jsme hráli 10. března. Bez tréninku jsme byli skoro 25 dní. Nehráli jsme žádné zápasy a byli víceméně jen doma. Je to frustrující a smutné. Jsem tu čtvrtý měsíc a odehrát za tu dobu devět zápasů není pro sportovce moc dobré,“ pokračuje Jašek.

Vrána ukončil v NHL čekání na gól a slavil s Vaněčkem vítězství Washingtonu, trefil se i Hertl

Číst článek

Část farmářského týmu začala trénovat v pondělí a v pátek odehrála první utkání po měsíci proti farmě Buffala – týmu Rochester Americans. Jaškovu Uticu teď čeká po dlouhém sezení doma 16 zápasů během šesti týdnů. Navíc i finančně je sezona spíše v minusu.

„Pobírám 70 tisíc dolarů s tím, že 50 procent musíte odevzdat státu a letos mi kvůli koronaviru sebere 50 procent i klub. Já to ale mám nastavené tak, že na farmu si člověk nejde vydělat peníze, ale bojovat o NHL,“ doplňuje rezolutně Jašek, který mohl v tuto chvíli bojovat s Třincem o mistrovský titul, případně o účast na mistrovství světa v Lotyšsku.

Místo toho dokončí tříletý nováčkovský kontrakt s Vancouverem a bude čekat, co se bude dít v létě.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme