Veterán Thornton se nevzdává naděje na Stanley Cup, bojovat o něj bude nově za Toronto

Po patnácti sezonách v San Jose bude kanadský hokejový útočník Joe Thornton nastupovat v NHL za Toronto. Se slavným klubem podepsal jednačtyřicetiletý hráč roční smlouvu na 700 000 dolarů. Před novým ročníkem NHL se Thornton rozehraje ve Švýcarsku, kde tento týden uzavřel už potřetí v kariéře kontrakt s Davosem.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník San Jose Joe Thornton dohrával sezonu s poraněnými vazy

Joe Thornton v dresu San Jose, za které odehrál patnáct sezony. | Zdroj: Reuters

Olympijský vítěz z Vancouveru a dvojnásobný šampion Světového poháru je neproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem mezi aktivními hokejisty v NHL. V dresu Bostonu a San Jose nasbíral v 1636 zápasech 420 gólů a 1089 asistencí. S 1509 body mu patří 14. místo v historickém pořadí. V počtu asistencí je sedmý. V play-off zaznamenal v 179 utkáních 133 bodů (31+102).

Pastrňák je po operaci kyčle, informoval Boston. Český útočník začátek nové sezony NHL nestihne

Číst článek

Ve sbírce má Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče ligy i Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování, Stanleyův pohár mu však stále chybí.

Nejblíž k němu měl před čtyřmi lety, když jeho San Jose ve finále podlehlo Pittsburghu. Těsně pod vrcholem tehdy skončil i český útočník Tomáš Hertl.

Toronto ale není pro Thorntona sázka na jistotu. Tradiční kanadský klub má sice ambiciózní tým, v play-off se mu ale dlouhodobě příliš nedaří. Slavný pohár získali hráči s javorovým listem na prsou naposledy před více než 50 lety a dál než do prvního kola play-off se dostali naposledy v roce 2004.

We've got a JUMBO announcement 👀

Joe Thornton has signed a one-year contract! #LeafsForever

Details: tml.hockey/2FEAejQ

22:55 – 16. 10. 2020

3190 14712

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme