Obránce Kempný ozdobil návrat po zranění gólem proti Rangers, Gudas se popral

Obránce Michal Kempný odehrál v NHL zápas po více než půl roce a návrat ozdobil gólem, kterým pomohl Washingtonu k výhře 5:2 nad New Yorkem Rangers. Devětadvacetiletý rodák z Hodonína nastupoval ve třetí obranné dvojici s Radko Gudasem, který se svého krajana v úvodu utkání zastal a pobil se s Brendanem Lemieuxem. Svůj den neměl brankář Petr Mrázek, který byl po čtyřech gólech střídán a s Carolinou prohrál 2:4 v Anaheimu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washington Capitals slaví gól do sítě Las Vegas Golden Knights.

Hráči Capitals slaví gól. | Zdroj: Reuters

Kempný se zranil koncem března v utkání s Tampou Bay během potyčky se Cedricem Paquettem, podstoupil 2. dubna operaci stehenního svalu a přišel o play off, ve kterém měl s Washingtonem obhajovat Stanleyův pohár. Pro českého obránce tak skončila nešťastně sezona, ve které si vytvořil osobní rekordy v počtu vstřelených gólů (6), asistencí (19) a byl s 24 kladnými body nejlepší v týmu ve stastice +/-.

Pastrňák dal Tampě dva góly, Boston ale prohrál po nájezdech. Rittich vychytal výhru proti Detroitu

Číst článek

Kempného přivítal v páté minutě Lemiuex tvrdým nárazem na mantinel, který se Gudasovi nelíbil a vyzval ho pěstní výměnu. Rvačka netrvala dlouho a Lemiuex českého obránce rychle povalil na led.

Kempného chvíle nastala v čase 15:16, kdy z dorážky dostal Washington do vedení 2:1. Asistenci si u jeho branky připsal obránce John Carlson, který v zápase nasbíral tři přihrávky a má v tabulce produktivity NHL stejně bodů (17) jako vedoucí Connor McDavid z Edmontonu.

Mrázek si v předchozích čtyřech startech této sezony připsal pokaždé výhru. Český gólman ale vydržel v Anaheimu v brance jen do 26. minuty, v níž ho překonal z úhlu v oslabení Carter Rowney a upravil skóre už na 4:0. U první branky zápasu asistoval Ondřej Kaše. Carolina ještě ve druhé třetině snížila na 4:2, ale v dalším průběhu už žádné góly nepadly. Mrázek si v utkání připsal jen devět zásahů.

NHL:
Florida - Colorado 4:5 v prodl., Pittsburgh - Dallas 4:2, Chicago - Columbus 3:2 v prodl., Edmonton - Detroit 2:1, Washington - NY Rangers 5:2, Anaheim - Carolina 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme