Kluby v NHL finančně pomáhají Američanům v nouzi. Miliony dolarů daruje Nashville i nováček ze Seattlu

Hokejový klub Nashville Predators shromáždil 2,7 milionu dolarů (asi 66 milionů korun) na pomoc lidem v nouzi. Původně založil sbírku pro oběti březnového tornáda, po vypuknutí pandemie koronaviru rozšířil cílovou skupinu také pro lidi zasažené nemocí covid-19.

Nashville Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost nashvillských hráčů

Hokejový klub Predators shromáždil 2,7 milionu dolarů (asi 66 milionů korun) na pomoc lidem v nouzi | Zdroj: Reuters

„Predátoři se snaží pomáhat s obnovou a poskytnout co nejrychlejší a nejbezpečnější návrat k normálu,“ řekl v úterý prezident klubu Sean Henry. Majitelé klubu, hráči či trenéři založili také fond s milionem dolarů, z nějž platí zaměstnance, kteří přišli o příjem během přerušení NHL a po zrušení i kulturních akcí.

‚Mario měl neskutečné ruce.‘ Lemieux se dokázal přiblížit Gretzkymu a stal se hokejovou legendou

Číst článek

Pomoc poskytl například kapitán Nashvillu Roman Josi. S manželkou věnovali 20 tisíc dolarů místní potravinové bance a stejnou sumu poslali podle agentury AP charitativní organizaci starající se o bezdomovce.

Nový hokejový klub ze Seattlu, který vstoupí do NHL až v příštím roce, se v době koronavirové krize také zapojil do charitativních akcí. Spolu s provozovatelem haly, v níž bude hrát, daruje na dobročinné účely milion dolarů (24,5 milionu korun). Peníze pomohou především rodinám, které se ve městě dostaly kvůli pandemii do ekonomických těžkostí.

„K tomu, že se v Seattlu bude hrát NHL, významně přispělo město. Je naší povinností mu to vrátit a pomoci těm, kteří to teď neodkladně potřebují,“ řekl podle agentury AP výkonný ředitel klubu Tod Leiweke. V Seattlu se bude hrát vrcholná soutěž v halovém sportu poprvé od roku 2008, kdy město opustili basketbalisté SuperSonics.

Základní část severoamerické NHL byla z důvodu pandemie koronaviru přerušena 12. března, o dalším vývoji soutěže se jedná. „Vedení nám řeklo, že to vypadá na delší dobu, takže to bereme, jako kdyby bylo období po sezoně,“ komentoval situaci v soutěži trenér Caroliny Hurricanes Rod Brind’Amour.

ČTK, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme