Bezpečí rodiny je přednější, rozhodli se někteří hráči NHL. V play-off budou chybět

Sezona NHL se ještě letos dohraje, a tak se hokejisté už brzy potkají v přípravných kempech. Ale nebudou u toho úplně všichni – někteří z obav z nákazy koronavirem odmítají nastoupit, a play-off nejlepší ligy světa tak bude bez nich.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Washingtonu slaví gól.

Potkávat se v šatně a na ledě s ostatními je pro některé hráče NHL nepřijatelné riziko. | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Na webu NHL teď láká fanoušky video s názvem „Better days are coming“. A že se snad skutečně blíží lepší hokejové časy, potvrzují slova největších hvězd ligy, slova o tom, jak moc je těší, že to všechno zase začne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezpečí rodiny je přednější, rozhodli se někteří hráči NHL. V play-off budou chybět

Ale ve skutečnosti nejsou všichni úplně všichni zase tak nadšení z restartu NHL, je tu i pár takových, kteří prostě odmítají znovu nazout brusle a obléct zápasový dres, a patří mezi ně třeba obránce Calgary Travis Hamonic.

„Přál bych si být u toho. Bojovat, blokovat střely a pomáhat týmu vítězit, ale rodina pro mě je a vždy bude na prvním místě. Být otcem je nejdůležitější práce, kterou mám. Vzhledem k tomu, čím si prošla moje dcerka, jsem se rozhodl vynechat play-off,“ řekl Hamonic.

Hamonic prý nechce riskovat. Jeho dcera trpí dýchacími problémy a nákaza koronavirem by v jejím případě mohla mít fatální následky, a tak se zodpovědný otec drží v ústraní a rozhodně nemá v plánu sdílet jednu šatnu s několika chlapy a s dalšími desítkami z nich se pak potkávat na ledě.

A úplně stejně se zatím rozhodlo dalších šest hokejistů, třeba Mike Green z Edmontonu nebo Sven Bärtschi z Vancouveru - skoro všichni uvedli jako hlavní argument strach o zdraví rodiny. I když zrovna český obránce Roman Polák má i jiné důvody.

„Vůbec si to nedovedu ani nechci představit. Ta představa mě až děsí. Tady to je takové vězení a čas na přípravu není takový, takže tam hrozí různá zranění. Ne každý to chce takhle říct, ne každý je v takové situaci, jako jsem já,“ říkal Polák.

Roman Polák každopádně využil možnosti nezasáhnout do vyřazovacích bojů i proto, že už má podepsanou smlouvu na další sezonu s Vítkovicemi. A vedení Dallasu má pro jeho rozhodnutí pochopení. Následovat ho můžou i další, čas na rozmyšlenou mají do úterý.

David Nyč, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme