Hokejisté Las Vegas jsou v semifinále NHL, vyřadili vítěze základní části Colorado

Hokejisté Vegas porazili Colorado 6:3 a svého soupeře vyřadili 4:2 na zápasy, přestože sérii odstartovali dvěma prohrami. Golden Knights od vstupu do NHL v roce 2017 postoupili potřetí do semifinále soutěže a v příštím kole střetnou s Montrealem. Další dvojici tvoří obhájce Stanleyova poháru Tampa Bay s New Yorkem Islanders. Mezi čtyři nejlepší týmy se neprobojoval ani jeden ze čtyř vítězů divize.

New York (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Las Vegas Golden Knights

Hokejisté Las Vegas Golden Knights | Foto: Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters

Colorado dobře začalo a z přečíslení dva na jednoho otevřel skóre po 23 sekundách hry Devon Toews. Domácí obránce Nick Holden ale už ve druhé minutě nahozením od modré čáry vyrovnal a ještě v úvodní třetině otočil William Karlsson. Mikko Rantanen upravil v přesilové hře na 2:2, ale Keegan Kolesar úspěšnou tečí vrátil Vegas vedení. Vítězové základní části z Colorada pak kontrovali trefou Andre Burakovského z rychlého protiútoku.

Hokejisté Islanders vyřadili Boston. Krejčí je druhý nejlepší český nahrávač v play-off v historii

Číst článek

Rozhodující gól padl osmnáct sekund před koncem druhé třetiny. Od zadního mantinelu se odrazila nepřesná střela k obránci Alexi Pietrangelovi, který puk pohotově u levé tyčky doklepl do branky. Uklidňující pátou trefu přidal v 52. minutě William Carrier z hranice brankoviště. Postup stvrdil Max Pacioretty při hře Avalanche bez gólmana. Vegas, kterým schází od 18. května zraněný Tomáš Nosek, tak dokonali obrat v sérii z 0:2.

Sestřih utkání Colorado Avalanche – Las Vegas Golden Knights

Výsledek play-off NHL

Vegas - Colorado 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Branky: 2. Holden, 16. W. Karlsson, 35. Kolesar, 40. Pietrangelo, 52. Carrier, 57. Pacioretty - 1. D. Toews, 24. Rantanen, 37. Burakovsky. Střely na branku: 23:33. Diváci: 18 149. Hvězdy zápasu. 1. Pietrangelo, 2. Kolesar, 3. Carrier (všichni Vegas). Konečný stav série: 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme