Frk přispěl asistencí k vítězství Los Angeles nad Coloradem, Ovečkin se dotáhl na Pastrňáka

Český hokejový útočník Martin Frk pomohl jednou asistencí k vítězství Los Angeles nad Coloradem 3:1 a připsal si sedmý bod v 16. utkání v této sezoně NHL. Kings jsou ale i přes šesté vítězství v řadě stále poslední v Západní konferenci. V brance poražených Avalanche se při zranění Philippa Grubauera opět představil Pavel Francouz, jeho 32 zásahů však k bodovému zisku ale nevedlo.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Colorado se po sedmizápasové vítězné sérii potýká s poklesem formy a prohrálo třetí z posledních čtyř utkání. V Západní konferenci ale stále drží druhou pozici o dva body za St Louis.

Vegas si poradilo s Calgary, Nosek pokořil krajana Ritticha. Francouz vychytal Coloradu výhru v San Jose

Číst článek

Francouz nastoupil k druhému utkání ve dvou dnech, ale na rozdíl od nedělní výhry v San Jose 4:3 tentokrát k úspěchu nepřispěl. Colorado prohrálo teprve druhé z posledních dvanácti venkovních utkání.

Colorado ve druhé třetině přišlo kvůli zranění v dolní části těla o elitního centra Nathana MacKinnona. Trenér Avalanche Jared Bednar neměl po zápase bližší informace o zdravotním stavu čtvrtého nejproduktivnějšího hráče soutěže. „Začal jsem se strachovat hned poté, co musel opustit hru. Jediné, co nyní vím, je, že kvůli zranění nemohl pokračovat v zápase, a i to je v naší situaci znepokojivé.“

Frk si připsal asistenci u vítězného gólu Mikeyho Andersona. Dvacetiletý obránce si díky šťastné trefě připsal první bod v kariéře v NHL. „Je fajn vidět tu radost, když někdo vstřelí svůj první gól v soutěži, pohltí to celou lavičku. Mám pocit, že poté, co se trefil Mikey, vstřelili gól už všichni hráči v týmu,“ řekl trenér Kings Todd McLellan.

Washington ještě ve třetí třetině utkání na ledě Buffala prohrával 0:2, nakonec ale dokázal dotáhnout zápas do samostatných nájezdů. Nejdřív snížil ve 44. minutě na 1:2 kanonýr Alexandr Ovečkin, který se 48. brankou sezony dotáhl v tabulce střelců NHL na Davida Pastrňáka, a o deset minut později vyrovnal jeho spoluhráč Dmitrij Orlov.

Nájezdy už ale tým z hlavního města USA nezvládl, ve 13. sérii rozhodl o zisku bodu navíc pro Buffalo Dominik Kahun.

V souboji třetího a čtvrtého celku Západní konference udolalo Vegas Edmonton. Golden Knights si díky výhře 3:2 v prodloužení upevnili vedení v Pacifické divizi s tříbodovým náskokem právě na Edmonton.

Utkání rozhodl v čase 62:13 Shea Theodore. Čtyřiadvacetiletý obránce navázal na vítěznou trefu z utkání proti Calgary a po Johnu Carlsonovi se stal druhým bekem v sezoně, který vstřelil vítěznou branku ve dvou po sobě jdoucích zápasech.

Alespoň bod Edmontonu vychytal finský brankář Mikko Koskinen, který kryl 45 střel. “V posledních zápasech získáváme body hlavně díky našim gólmanům, ale nemůžeme očekávat, že v každém zápase pochytají čtyřicet nebo padesát střel. Poslední dobou nám vázne hra, dříve jsme útočili i bránili kompaktně v pěti lidech, nyní čekáme, co udělá náš spoluhráč, a až poté reagujeme,“ popsal problémy ve hře Oilers střelec první branky Alex Chiasson.

Obránce Šimek si vysloužil v San Jose novou smlouvu, za čtyři roky si vydělá přes 200 milionů

Číst článek

V dresu Edmontonu kvůli nemoci nenastoupil druhý nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid. Suverénní lídr bodování Leon Draisaitl se podruhé za sebou neprosadil.

Lídr Západní konference St. Louis podlehlo na domácím ledě Floridě 1:2 a prohrálo podruhé z posledních tří utkání. O výhře Panthers rozhodl ve 45. minutě kanadský útočník Brett Conolly.

Winnipeg otočil zápas s Arizonou, zvítězil 4:2 a připsal si třetí výhru v řadě. V tabulce Západní konference drží Jets postupovou sedmou příčku. Na devátý Vancouver mají náskok dvou bodů.

NHL:
Buffalo - Washington 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky: 5. Olofsson, 21. Eichel, rozhodující sam. nájezd Kahun - 44. Ovečkin, 54. Orlov. Střely na branku: 26:35. Diváci: 16.539. Hvězdy zápasu: 1. Ullmark, 2. Dahlin (oba Buffalo), 3.Ovečkin (Washington).

Edmonton - Vegas 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 9. Chiasson, 47. Nugent-Hopkins - 17. N. Roy, 52. Marchessault, 63. Theodore. Střely na branku: 24:48. Diváci: 17.327. Hvězdy zápasu: 1. Koskinen, 2. Nugent-Hopkins (oba Edmonton), 3. Theodore (Vegas).

Winnipeg - Arizona 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)
Branky: 23. Ehlers, 38. Poolman, 52. Eakin, 60. Scheifele - 16. a 20. Schmaltz. Střely na branku: 34:38. Diváci: 15.325. Hvězdy zápasu: 1. Ehlers, 2. Eakin, 3. Poolman (všichni Winnipeg).

St. Louis - Florida 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 32. Parayko - 37. Hoffman, 45. Connolly. Střely na branku: 27:34. Diváci: 18.096. Hvězdy zápasu: 1. Connolly, 2. Hoffman (oba Florida), 3. R. Thomas (St. Louis).

Los Angeles - Colorado 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky: 15. Wagner, 16. M. Anderson (Frk), 55. Iafallo - 43. Bellemare. Střely na branku: 35:22. Diváci: 15.011. Pavel Francouz odchytal za Colorado 58:39 minuty, inkasoval tři branky z 35 střel a úspěšnost zásahů měl 91,43 procenta. Hvězdy zápasu: 1. Quick, 2. M. Anderson, 3. Doughty (všichni Los Angeles).

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme