Pardubický odchovanec Kaut vstřelil první gól v NHL, a pomohl tak Coloradu k výhře

Český hokejový útočník Martin Kaut vstřelil svůj první gól v NHL. Pardubický odchovanec se prosadil ve čtvrtém utkání, do kterého po povolání z farmy naskočil, a pomohl Coloradu k domácí výhře 3:2 nad Buffalem. V brance Avalanche se popáté v řadě představil Pavel Francouz, připsal si 31 zákroků a dovedl svůj tým ke čtvrtému vítězství za sebou. Asistenci na jednu branku Buffala si připsal Michael Frolík.

New York (Aktualizováno: 9:25 27. 2. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Kaut si ve druhém zápase za Colorado Avalanche připsal první bod

Martin Kaut vstřelil v zápasu proti Buffalu svůj první gól v NHL | Foto: Marcio Jose Sanchez | Zdroj: ČTK / AP

Dvacetiletý Kaut otevřel svůj gólový účet v soutěži ve 28. minutě zápasu, když v přesilové hře poslal Colorado do vedení 2:1. Mladý útočník využil volného prostoru mezi kruhy a dorazil do branky střelu Vladislava Kameněva. I díky svému premiérovému gólu Kaut v NHL stále nepoznal porážku.

„Stále tomu nemohu uvěřit, ale jsem strašně šťastný. Vždycky jsem snil o tom, že se v NHL prosadím,“ uvedl po zápase nadšený Kaut.

Hlavně zásluhou pevné defenzivy a výborného Francouze drží zraněními sužované Colorado čtyřzápasovou vítěznou šňůru. Český brankář, povzbuzen podepsáním nového dvouletého kontraktu, chytá v posledních zápasech s výborným průměrem 1,56 inkasované branky a úspěšností 94,1 procenta.

„Stále si nejsem jistý, jestli hokejový svět ví, kdo je Frankie (Pavel Francouz), ale on svou kvalitu dokazuje každým zápasem,“ řekl kapitán Avalanche Gabriel Landeskog o Francouzovi, který byl vyhlášen první hvězdou minulého týdne NHL.

Na křídle druhé formace Sabres se poprvé po výměně z New Jersey představil Wayne Simmonds, bodově se ale neprosadil. "Přišel jsem do opravdu výborného týmu. Odehráli jsme povedený zápas, ale bohužel jsme nedokázali hrát svou hru celých 60 minut," řekl nováček v dresu Buffala.

Druhá posila týmu, v Čechách narozený německý útočník Dominik Kahun, zůstala kvůli zranění v dolní části těla pouze na tribuně.

Colorado se díky výhře posunulo na druhé místo Západní konference a na vedoucí St. Louis ztrácí tři body. Buffalo neuspělo po dvou výhrách a na play off ztrácí osm bodů.

„Dobře jsme eliminovali jejich rychlost a celkově podali povedený výkon, o to těžší je skousnout porážku. Doufám, že tu bojovnost přeneseme do dalších zápasů,“ řekl Frolík, který asistoval u vyrovnávacího gólu Buffala na 2:2.

Brankář Francouz si v NHL vysloužil ocenění pro hráče týdne, pomohla mu i první nula v kariéře

Číst článek

Marc-Andre Fleury dovedl 29 zásahy Vegas k vítězství 3:0 nad Edmontonem. Pátým čistým kontem v sezoně se dotáhl na lídra NHL Elvise Merzlikinse z Columbusu. Golden Knights vyhráli posedmé v řadě a udrželi první příčku v Pacifické divizi čtyři body před Vancouverem a právě Edmontonem.

Hned v prvním utkání za Vegas se prosadil Nick Cousins, čerstvá posila z Montrealu. Šestadvacetiletý Kanaďan využil ve 46. minutě přesilovou hru a zvýšil na 2:0.

Pittsburgh i přes velkou střeleckou převahu (36:22) podlehl Los Angeles 1:2 a prohrál počtvrté za sebou. I tak drží Penguins druhou příčku v Metropolitní divizi, ztrácí čtyři body na vedoucí Washington. Los Angeles zůstává v Pacifické divizi poslední.

NHL:
Colorado - Buffalo 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 15. Landeskog, 28. Kaut, 52. Compher - 17. Girgensons, 35. Lazar (Frolík). Střely na branku: 34:33. Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas, inkasoval dva góly z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 93,94 procenta. Diváci: 18.020. Hvězdy zápasu: 1. Kaut, 2. Compher, 3. Jost (všichni Colorado).

Vegas - Edmonton 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 17. Pacioretty, 46. Cousins, 50. Theodore. Střely na branku: 33:29. Diváci: 18.421. Hvězdy zápasu: 1. Fleury, 2. Cousins, 3. Pacioretty (všichni Vegas).

Los Angeles - Pittsburgh 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 3. Lizotte, 40. Lewis - 47. Rust. Střely na branku: 22:36. Diváci: 16.898. Hvězdy zápasu: 1. Lizotte, 2. Petersen (oba Los Angeles), 3. Malkin (Pittsburgh).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme