Montreal v prodloužení udolal Toronto, Carolina díky Nečasově asistenci postoupila přes Nashville

Montreal odvrátil první hrozbu vyřazení a po výhře 4:3 v prodloužení na ledě Toronta snížil stav série na 2:3. Hokejisté Caroliny i díky asistenci Martina Nečase zvítězili v Nashvillu 4:3 v prodloužení a po výhře v sérii 4:2 na zápasy postoupili do druhého kola play-off NHL.

New York (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Caroliny Dougie Hamilton skóruje

Hokejista Caroliny Dougie Hamilton skóruje | Foto: Reuters, Christopher Hanewinckel | Zdroj: Reuters

Hokejisté Montrealu odvrátili v pátém utkání úvodního kola play-off NHL první hrozbu vyřazení a po výhře v Torontu 4:3 v prodloužení snížili stav série na 2:3. Zápas rozhodl Nick Suzuki v čase 60:59 z přečíslení dva na gólmana.

Tampa Bay a Islanders zvládli šestý zápas a v play-off postupují. Minnesota si vynutila rozhodující duel

Číst článek

Montreal vedl ve 25. minutě už 3:0. První dva góly zápasu vstřelil Joel Armia, třetí přidal Jesperi Kotkaniemi. Toronto v prostřední třetině snížilo trefou Zacha Hymana a v závěrečné části vyrovnal dvěma zásahy obránce Jake Muzzin. Snahu o završení obratu zhatil domácím Alex Galchenyuk, jehož nepřesnou přihrávku vystihl Cole Caufield a vyrazil se Suzukim do brejku. Oba si vyměnili několikrát kotouč, než Suzuki zakončil akci do odkryté branky.

Nashville 3:4 Carolina

Po přihrávce Nečase, který si v sérii připsal pět bodů (2+3), vyrovnal v páté minutě na 1:1 po individuální akci Brock Nelson. Carolině utekl i začátek druhé třetiny a ve 27. minutě už prohrávala 1:3. Zápas ale otočila s přispěním dvou tečí Sebastiana Aha, který ve druhé třetině snížil a po 66 sekundách prodloužení utkání i rozhodl. Hurricanes se v dalším kole utkají s obhájci Stanleyova poháru Tampou Bay.

Výsledky 1. kola play-off NHL

Toronto - Montreal 3:4 v prodl. (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)

Branky: 47. a 52. Muzzin, 27. Hyman - 6. a 9. Armia, 25. Kotkaniemi, 61. Suzuki. Střely na branku: 35:30. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Suzuki (Montreal), 2. Muzzin (Toronto), 3. Armia (Montreal). Stav série: 3:2.

Nashville - Carolina 3:4 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Branky: 2. Cousins, 22. Mikael Granlund, 28. Johansen - 34. a 62. Aho, 5. B. McGinn (Nečas), 54. D. Hamilton. Střely na branku: 27:31. Diváci: 14.107 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Slavin (Carolina), 2. Saros, 3. Johansen (oba Nashville). Konečný stav série: 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme