Elitní nahrávač Voráček si připsal další asistenci, Rittich v bráně Nashvillu šestkrát inkasoval

Hokejový útočník Jakub Voráček přihrál v NHL na jeden gól Columbusu při prohře 3:6 v St. Louis a osamostatnil se v čele produktivity českých hráčů (1+17). David Rittich pustil ve svém třetím startu sezony šest branek z 35 střel a s Nashvillem podlehl v Coloradu 2:6. Filip Hronek asistoval v prodloužení u gólu Detroitu, který zdolal Buffalo 3:2. Dallas i díky jedné přihrávce Radka Faksy zvítězil 3:2 na ledě Arizony.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voráček uzavírá se 17 přihrávkami elitní desítku NHL, zcela nejlepší je ale v počtu prvních asistencí (15). Velký přehled a šikovné ruce potvrdil i v St. Louis, když ve 42. minutě našel v přesilové hře bekhendovým pasem v levém kruhu Adama Boqvista a ten snížil na 2:3. Domácí, kteří ve druhé třetině otočili z 0:1 na 3:1, ale kontrovali další třígólovou smrští na 6:2. V dresu vítězů vstřelili po dvou brankách Pavel Bučněvič a Ivan Barbašev.

Palát s Ruttou se bodově podíleli na vítězství Tampy, Voráček připravil vítězný gól Columbusu

Číst článek

Hlavním strůjcem výhry Colorada byl Mikko Rantanen, který vstřelil hattrick a navíc přihrál na jeden gól. Elitní útočník obstaral přesilových hrách úvodní dvě branky zápasu a v 56. minutě zvyšoval z rychlého protiútoku na 5:1.

Brankář Rittich, který v předchozích dvou utkáních inkasoval jen třikrát, byl bezmocný i při dalších gólových akcích. Po povedených souhrách skórovali do odkryté branky Bowen Byram, Valerij Ničuškin a Tyler Jost.

Detroit měl k výhře blíže už v základní hrací době, Buffalo vyrovnalo na 2:2 až při hře bez gólmana tečí Jeffa Skinnera. Prodloužení ale trvalo jen 26 sekund. Hronek přihrál ve vlastním pásmu Dylanu Larkinovi, který předal puk na pravé straně rozjetému Lucasi Raymondovi. Nejproduktivnější nováček soutěže rozhodl střelou z mezikruží a připsal si 21. bod sezony (9+12). Útočník vítězů Filip Zadina, který měl v den utkání 22. narozeniny, vyslal čtyři střely, ale nebodoval.

Sestřih zápasu Detroit - Buffalo

Výsledky NHL

Vegas - Edmonton 2:3, Los Angeles - Ottawa 4:2, Colorado - Nashville 6:2, Pittsburgh - Montreal 3:6, St. Louis - Columbus 6:3, Detroit - Buffalo 3:2 v prodl., Florida - Seattle 1:4, Arizona - Dallas 2:3, Calgary - Winnipeg 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme