Nečas znovu asistoval u výhry Caroliny, ta se po výhře nad šampionem Stanley Cupu posunula do čela divize

Útočníci Martin Nečas a Tomáš Hertl v NHL asistovali u výher svých týmů. Carolina porazila Tampu Bay 4:0 a San Jose zvítězilo na ledě St. Louis 5:4. Gólovou nahrávku si připsal také Pavel Zacha, New Jersey přesto podlehlo Buffalu 2:3. Vítek Vaněček v brance Washingtonu neodvrátil prohru Capitals s newyorskými Rangers 1:4.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 10:15 21. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas slaví se spoluhráči branku do sítě Bostonu

Radost Martina Nečase a spoluhráčů | Foto: USA Today Sports, Dan Hamilton | Zdroj: Reuters

Carolina vyhrála dvanácté utkání v sezoně a posunula se do čela Centrální divize. V zápase s Tampou začaly padat branky ve druhé třetině. Skóre otevřel Vincent Trocheck, který využil Nečasova nahození od mantinelu a dotlačil puk za záda Andreje Vasilevského. Americký útočník si připsal 300. bod v NHL.

OBRAZEM: Slunce zkomplikovalo zápas pod širým nebem, který se dohrál s osmihodinovým zpožděním

Číst článek

Ještě v druhém dějství se prosadil Sebastian Aho a zvýšil na 2:0. Odpor Tampy zlomil její bývalý hráč. Loňský vítěz Stanleyova poháru v dresu Lightning Cédric Paquette se trefil z prostoru mezi kruhy a zařídil Hurricanes tříbrankové vedení. Skóre uzavřel gólem do prázdné branky Andrej Svečnikov.

Brankář Caroliny Alex Nedjelkovic kryl všech 24 střel hráčů Tampy a vychytal první čisté konto v NHL. Carolina s Lightning neinkasovala ani v druhém vzájemném zápase sezony. V lednovém duelu (1:0 v prodloužení) vynuloval střelce Lightning momentálně zraněný Petr Mrázek. „Hráli jsme výborně, nic jsme jim nedarovali. Od začátku do konce jsme hráli naši hru a nyní můžeme slavit,“ řekl pětadvacetiletý americký gólman.

„Jsem šťastný za toho kluka. Je v klubu už pěkně dlouho a teď se mu jeho výdrž konečně vyplatila. Chytal výborně. Když bylo třeba, podržel nás skvělými zákroky,“ chválil Nedjelkovice, jehož klub draftoval v roce 2014, trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

San Jose i Detroit slaví

San Jose výhrou v St. Louis bodovalo potřetí za sebou a odpoutalo se z posledního místa Západní divize. Sharks se povedl úvod, po gólu Rudolfse Balcerse z 24. minuty vedli už 3:0. Lotyšského útočníka našel v ideální pozici na ose hřiště Hertl. Domácí Blues dokázali ve druhé části zápas zdramatizovat a v 39. minutě vyrovnali na 4:4, vítězný gól San Jose vstřelil Logan Couture.

„Jsem tu proto, abych dával góly a prosazoval se v útočném pásmu,“ řekl střelec dvou branek Couture. „Vstřelili jsme pět gólů, prosadili se čtyři různí střelci... Pokud budeme takhle pokračovat, mohlo by naše ofenzivní trápení ze začátku sezony skončit,“ dodal.

Hokej jako z filmu. NHL má na programu dva zápasy pod širým nebem, u jezera Tahoe představí se i Češi

Číst článek

Detroit i s útočníkem Filipem Zadinou a obráncem Filipem Hronkem v sestavě porazil Floridu 2:1. Red Wings tak odčinili vysokou páteční prohru s Panthers 2:7. O vítězství rozhodl prvním gólem v NHL Mathias Bromé. Šestadvacetiletý útočník, který do Detroitu přišel před sezonou ze švédského Örebrö, na první kanadský bod čekal 18 zápasů.

„Jsem dost starý na to, abych věděl, že pokud se budu dostávat do šancí, body někdy přijdou. První rok ve Švédsku jsem také nebodoval 14 nebo 15 zápasů, takže jsem už podobný problém zažil. Je to frustrující, ale strachoval bych se jen v případě, že by nepřicházely šance,“ uvedl Bromé.

Výhrou a dvěma asistencemi oslavil svůj 1000. zápas v základní části NHL kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Třiatřicetiletý Kanaďan jako první v historii odehrál 1000 zápasů v dresu Penguins. Ti porazili hlavně zásluhou dvou branek Krise Letanga NY Islanders 3:2. „Znamená to pro mě strašně moc. Bez ohledu na výsledek je to speciální den, ale s výhrou je to mnohem lepší. Oslava v kabině i na ledě a všechno ostatní kolem mě moc potěšilo. Bylo to opravdu krásné, na dnešek nikdy nezapomenu,“ řekl Crosby.

Hody Matthewse i McDavida

Čtyřmi body za dva góly a dvě asistence dovedl Auston Matthews Toronto k výhře na ledě Montrealu 5:3. Nejlepší střelec ligy bodoval pošestnácté v řadě a s 29 body se posunul na čtvrté místo v produktivitě. Ztrácí jen gól na spoluhráče z první formace Mitchella Marnera a Leona Draisaitla z Edmontonu. Bodovým lídrem soutěže zůstává Connor McDavid.

Americký kanonýr otevřel skóre ve čtvrtém utkání za sebou, čímž vyrovnal rekord soutěže. „Naším receptem na vítězství je soutěživost a tvrdá práce. Po ztrátě se snažíme získat puk okamžitě zpět a kontrolovat hru. Daří se nám vyhrávat, a to je nejdůležitější,“ řekl Matthews. Toronto uspělo potřetí v řadě a potvrdilo pozici nejlepšího týmu NHL.

McDavid pěti body (3+2) potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče ligy a pomohl Edmontonu k debaklu Calgary 7:1. McDavid nastřádal už 37 bodů (12+25) z 20 utkání. Těsně před polovinou Bitvy o Albertu nastoupil za stavu 5:1 ze střídačky i brankář David Rittich. Ani jihlavský odchovanec ale Oilers nedokázal zastavit, z devíti střel inkasoval dvě branky.

Utkání v malebných kulisách jezera Tahoe na několik hodin přerušily velké problémy s kvalitou ledu po odehrání první třetiny. Celkově lépe zvládli neobvyklý zápas hráči Colorada, kteří porazili Vegas 3:2. Brankář Avalanche Pavel Francouz i útočník Vegas Tomáš Nosek o utkání pod širým nebem přišli kvůli zdravotním potížím.

NHL:
St. Louis - San Jose 4:5, Arizona - Los Angeles 2:4, New Jersey - Buffalo 2:3, Detroit - Florida 2:1, Pittsburgh - NY Islanders 3:2, Columbus - Nashville 2:4, Montreal - Toronto 3:5, Washington - NY Rangers 1:4, Carolina - Tampa Bay 4:0, Anaheim - Minnesota 1:5. Zápas Edmonton - Calgary 7:1. Colorado - Vegas 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme