Huberdeau s Acciarim zařídili vítězství Floridy nad Ottawou. Češi vyšli v NHL naprázdno

Kanadský hokejový útočník Jonathan Huberdeau pomohl v pondělí čtyřmi asistencemi k vítězství Floridy nad Ottawou 6:1 a ve své jubilejním 500. utkání NHL dosáhl na hranici 400 bodů. Prvním hattrickem v kariéře zazářil v dresu Panthers také Noel Acciari. Třemi brankami přispěl k výhře St. Louis nad Coloradem David Perron.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Floridy Jonathan Huberdeau

Hokejový útočník Floridy Jonathan Huberdeau | Foto: Wilfredo Lee | Zdroj: ČTK / AP

Kouč Floridy po třech porážkách za sebou zamíchal složením útoků a vyšla mu sázka na zařazení Acciariho do druhé formace k Huberdeauovi a Vincentovi Trocheckovi. Střelec večera v polovině úvodního dějství otevřel skóre, po 78 sekundách druhé části zvýšil na dvoubrankový náskok a v čase 30:33 upravil na 4:1.

„Je to úžasný pocit. S takovými hráči je radost hrát a díky jejich šikovnosti je to hračka. Umí přihrát do pozic, v kterých to člověk ani nečeká a dává snadné góly. Byl to opravdu výjimečný večer,“ uvedl osmadvacetiletý Acciari, který si v 210. utkání v NHL polepšil na 26 gólů.

Velká výměna v NHL. Arizona získala z New Jersey nejlepšího hokejistu předminulé sezony Halla

Číst článek

Huberdeau asistoval u všech Acciariho gólů a ve 26. minutě přihrál v přesilové hře i na gól Aleksandera Barkova na 3:1. Trojka draftu z roku 2011 tak vylepšila svou bilanci v NHL na 400 bodů za 136 branek a 264 přihrávek.

Perron se pátým hattrickem v NHL podílel na ukončení devítizápasové bodové série Colorada. Porážce Avalanche nezabránil 31 úspěšnými zákroky Philipp Grubauer. Jednička týmu z Denveru se vrátila do branky po absenci ve třech zápasech kvůli zranění v dolní části těla a dostala přednost před Pavlem Francouzem.

Jednatřicetiletý Perron v 19. minutě otevřel gólový účet utkání a po obratu Avalanche díky brankám Nazema Kadriho a Mikka Rantanena v čase 38:47 v přesilové hře vyrovnal na 2:2. Náskok Blues zařídili v další početní výhodě Vince Dunn a Jordan Kyrou. Perron završil výsledek v 57. minutě při power play do prázdné branky.

„Hattrick není to, na co bych právě teď moc myslel. Takové věci člověk více ocení, až skončí s hokejem. Ale je samozřejmě vždycky příjemný,“ prohlásil Perron.

Bodově se tentokrát neprosadili Jakub Vrána z Washingtonu, Filip Chytil z New Yorku Rangers ani česká dvojice v Dallasu Roman Polák, Radek Faksa.

NHL:
Florida - Ottawa 6:1, NY Rangers - Nashville 2:5, Columbus - Washington 3:0, Dallas - Edmonton 1:2, St. Louis - Colorado 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme