Palát pomohl spoluhráči k milníku, Faksův gól nestačil

Útočník Radek Faksa v pátečním utkání NHL 17. gólem v sezoně nezabránil prohře hokejistů Dallasu 3:5 s Anaheimem. Forvard Ondřej Palát z Tampy Bay se asistencí podílel na 100. bodu Nikity Kučerova v sezoně. Lightning zdolali nejhorší tým soutěže Buffalo 7:5. Centr Patrik Berglund se hattrickem výrazně podepsal pod výhru St. Louis 4:1 v Chicagu. Blues díky triumfu přeskočili v Západní konferenci o bod Colorado.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa/Florida Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Anaheim první třetinu ovládl 3:1 a ve druhé zvýšil na rozdíl tří tref. V 28. minutě zmírnil ztrátu Faksa, který před brankou tečoval střelu beka Grega Pateryna. Na začátku třetí části kapitán Stars Jamie Benn vstřelil kontaktní gól.

Voráček vystřelil Philadelphii důležitou výhru, skóroval i Zacha

Číst článek

Uklidnění na hokejky Ducks přinesl forvard Andrew Cogliano, jenž v 55. minutě stanovil konečnou podobu výsledku. Kalifornský tým zvítězil počtvrté za sebou. Křídelní útočník Anaheimu Ondřej Kaše vyšel po třech zápasech, z nichž poslední dva rozhodl vítězným gólem, bodově naprázdno.

Přestřelka v Tampě odstartovala už po půl minutě hry, kdy domácí otevřeli skóre. V páté minutě si Kučerov díky gólu na 2:1 připsal 99. bod. V desáté minutě Lightning vedli už 3:2.

Zkraje druhé třetiny udeřila Tampa počtvrté. Kučerov ve středním pásmu převzal puk od Paláta, najel si do útočné třetiny a naservíroval ho obránci Danu Girardimu, který se střelou z první nemýlil. Sabres však do konce prostředního dějství třemi góly obrátili stav.

Lightning během 47 vteřin závěrečné třetiny strhli vedení zpátky na svoji stranu a do prázdné branky při power play hostů přidali sedmý gól.

Floridský celek uspěl ve třetím z posledních čtyř duelů a v čele Východní konference má dvoubodový náskok na Boston, který odehrál o duel méně.

Čtyřiadvacetiletý Kučerov je v kanadském bodování druhý se ztrátou šesti bodů na Connora McDavida, který má na dosah druhý zisk Art Ross Trophy po sobě.

Naposledy se obhajoba trofeje povedla Jaromíru Jágrovi, který ji v letech 1998 až 2001 získal čtyřikrát v řadě.

NHL:
Pittsburgh - Ottawa 4:0, Chicago - St. Louis 1:4, Tampa Bay - Buffalo 7:5, Anaheim - Dallas 5:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme