Ondřej Palát po dlouhém zranění poprvé skóroval, Zacha a Rutta přihráli na vítězné góly

Ondřej Palát prvním gólem od návratu z marodky nezabránil v sobotním utkání NHL prohře Tampy Bay 1:2 v New Jersey. Na vítězné brance domácích se přihrávkou podílel centr Pavel Zacha. Rovněž obránce Jan Rutta asistoval u rozhodující akce večera a radoval se z výhry Chicaga 3:1

Tento článek je více než rok starý.

New Jersey Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

New Jersey poslala do vedení na konci první třetiny jednička posledního draftu Nico Hischier. Rozdílová trefa se zrodila v 31. minutě. Zacha přenechal puk Kyleu Pamierimu, jenž s ním od mantinelu najel do středu útočného pásma a překonal brankáře Andreje Vasilevského.

David Pastrňák rozhodl utkání s Dallasem, Dmitrij Jaškin se trefil proti Vancouveru

Číst článek

Palát snížil v 45. minutě v přesilové hře, když za záda gólmana Keithe Kinkaida dorazil střelu beka Michaila Sergačjova. Frýdecko-místecký rodák se prosadil ve třetím zápase po vyléčení zranění a poprvé od 18. ledna.

Zadák Jakub Jeřábek po dvouzápasové absenci v dresu Washingtonu dostal opět důvěru trenéra Barryho Trotze, za níž se v duelu proti bývalému zaměstnavateli Montrealu odvděčil nahrávkou. Jeho střelu z pravého kruhu usměrnil do sítě útočník T.J. Oshie, který zvýšil na 6:2.

Canadiens výsledek zkorigovali dvěma brankami. V defenzivě Washingtonu nastoupil i Michal Kempný, forvard Jakub Vrána si pohoršil statistiku plus/minus o tři záporné body. Švéd Nicklas Bäckström zaznamenal čtyři asistence.

Gólman David Rittich z Calgary inkasoval všechny branky při porážce 1:5 v San Jose.

NHL:
Colorado - Vegas 2:1 po sam. nájezdech, San Jose - Calgary 5:1, Toronto - Detroit 4:3, Montreal - Washington 4:6, Ottawa - Carolina 2:5, New Jersey - Tampa Bay 2:1, NY Islanders - Chicago 1:3, NY Rangers - Buffalo 5:1, Columbus - St. Louis 1:2, Minnesota - Nashville 4:1, Florida - Arizona 4:2, Edmonton - Los Angeles 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme