Palát počítal s odchodem z Tampy, nyní už ale s Lightning vyhlíží další obhajobu Stanley Cupu

Dvakrát za sebou jako jeden z tahounů týmu dovedl český hokejista Ondřej Palát Tampu k zisku Stanleyova poháru. Přesto mohl po takovém veleúspěchu měnit dres. Získat ho mohl v rozšiřovacím draftu nový klub NHL Seattle Kraken, protože Blesky si rodáka z Frýdku-Místku nechránily.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Ondřej Palát

Hokejista Ondřej Palát | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

„Zavolal mi generální manažer, že si mě nechrání. Byla tam jména jako já, Yanni Gourde a Alex Killorn, my tři jsme počítali s tím, že si nás mohou vybrat. Jsem ale rád, že zůstávám na další rok v Tampě,“ těší se Ondřej Palát na desátou sezonu na Floridě. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Palát byl v létě na odchodu z Tampy Bay, nakonec ale zůstává. Více v příspěvku Davida Procházky

V jiném klubu NHL nepůsobil a teď mu zbývá poslední rok pětimilionového kontraktu. Na vedení klubu naštvaný rozhodně nebyl. „Vůbec ne, je to byznys a byli jsme nad platovým stropem. Oni se prostě snaží udržet tým, jak nejlépe to jde, moc udělat jim toho nezbývalo,“ hodnotil v rozhovoru pro Radiožurnál Palát.

Palát sice zůstal, ale část úspěšného týmu vyslyšela nabídky z jiných klubů a Tampu opustila. „Pár klíčových hráčů odešlo, například celá třetí lajna, která hrála výborně, a pár obránců. Ale doplnili jsme to zkušenými hráči, takže tým bude opět pomýšlet minimálně na play-off. Potom můžeme pomýšlet třeba na další Stanley Cup.“

Tampa dlouhodobě patří k nejlepším týmům soutěže, ale v play-off se mužstvu dlouho nedařilo prosadit. Až v posledních dvou sezonách to dotáhla až k vytoužené trofeji.

Legendární brankář Lundqvist ukončil kariéru. ‚Hokej dal mému životu smysl,‘ vzkázala ikona NHL

Číst článek

„Osm let jsme zvládali udělat play-off, ale vždy jsme ztroskotali v semifinále, i když jednou jsme vypadli už v 1. kole. To jsou ale zkušenosti, které nám pomohly vyhrát dva Stanley Cupy,“ řekl jednadvacetinásobný český reprezentant.

Každopádně jak už Palát naznačil, Tampa může opět patřit k favoritům dalšího ročníku soutěže. Vždyť obhájit slavnou trofej, to je unikát.

„Obhájit Stanley Cup je něco neskutečného, jen tak někomu se to nepovede. Před pár lety to byl Pittsburgh, ale v novodobé éře platového stropu se to jen tak nestane,“ doplnil Ondřej Palát.

Novou sezonu NHL začne Tampa otevíracím zápasem 12. října právě s Pittsburghem. Pod strop haly půjde třetí banner pro vítěze NHL, poprvé vyhráli pro Tampu Stanley Cup v roce 2004 třeba Pavel Kubina a Stanislav Neckář. Později večer v první hrací den NHL se po obhájci prvenství představí nejmladší kluby soutěže Las Vegas a Seattle. 

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme