Tříbodový Palát a Pastrňák, i díky vítěznému gólu, byli zvoleni prvními hvězdami zápasů NHL

Hokejový útočník Ondřej Palát se zasloužil v NHL dvěma góly a přihrávkou o výhru Tampy Bay 7:2 v Columbusu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Stejné ocenění získal také David Pastrňák, který gólem v 55. minutě rozhodl o vítězství Bostonu 5:3 nad New Jersey. Karel Vejmelka chytil 46 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, ale nezabránil porážce Arizony 1:3 s Winnipegem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Pod výhru Tampy Bay se podepsal asistencí Jan Rutta a Bostonu pomohl přihrávkou Tomáš Nosek. V úterním programu NHL bodoval ještě Tomáš Hertl.

Český útočník zaznamenal při prohře San Jose 2:6 v Detroitu asistenci, když se jeho střela odrazila do branky od brusle Alexandra Barabanova.

Rangers se díky výhře 4:1 nad Edmontonem posunuli do čela Východní konference NHL

Číst článek

Palát vstřelil v úvodních deseti minutách první dva góly zápasu. Rodák z Frýdku-Místku nejdříve udeřil v přesilové hře z rychlého protiútoku a o chvíli později tečí zvýšil.

Druhou trefou v utkání zaokrouhlil počet svých bodů v NHL na čtyři sta (137 + 263 v 586 zápasech).

„Je to krása, jsem nesmírně šťastný,“ uvedl Palát, který dosavadní kariéru v NHL spojil jen s Tampou Bay. V týmu se postupně vypracoval do elitní řady a vyhrál s ním dvakrát Stanleyův pohár.

„Hraju NHL, jsem v jednom týmu už tak dlouho a máme skvělé úspěchy. Pomáhám mu. Nikdy by mě nenapadlo, že bych mohl dosáhnout takového milníku,“ prohlásil.

Pak si ještě připsal asistenci na začátku prostřední třetiny u gólu na 4:1 a dostal se do čela produktivity českých hráčů této sezony (12+15) před Hertla (16+10). Po přihrávce Rutty v úvodu třetí třetiny odskočila Tampa Bay na 6:2.

Rozhodující trefa Pastrňáka

Boston ztratil v utkání třikrát jednobrankové vedení, než rozhodl individuální akcí Pastrňák. Český útočník se z rohu kluziště natlačil před branku a nadvakrát překonal Mackenzieho Blackwooda.

Havířovský rodák, který nastupuje poslední tři utkání ve druhé formaci, dal gól poprvé od 30. listopadu a v předchozích devíti zápasech si připsal jen dvě asistence.

Pastrňák nastupuje v posledních třech zápasech ve druhé formaci po boku Taylora Halla a Erika Hauly. „Tohle byl určitě náš nejlepší zápas,“ prohlásil Pastrňák.

„Hodně spolu mluvíme o hře v útočném pásmu, rozebíráme akce. Dobře jsme dnes napadali, proto jsme se drželi více na puku a strávili jsme v útočné třetině více času. To je pozitivní,“ pochvaloval si.

Domácí zpečetil výhru v poslední minutě, u gólu si připsal přihrávku Nosek.

Skvělý Vejmelka

Vejmelka vychytal svou první a jedinou nulu v NHL koncem listopadu právě ve Winnipegu, kde kryl 46 střel při vítězství 1:0. Český gólman proti stejnému soupeři znovu exceloval a jeho zásluhou měla Arizona naději na bodový zisk až do poslední minuty.

„Chytal neuvěřitelně. Díky jeho zákrokům to byl těsný zápas,“ pochválil Vejmelku spoluhráč Clayton Keller.

Českého brankáře překonali pouze v úvodní třetině Jevgenij Svečnikov a ve druhé Pierre-Luc Dubois. Kontaktní gól vstřelil ve 47. minutě Shayne Gostisbehere, Jets uklidnil až při hře domácích bez brankáře Nikolaj Ehlers.

Klíčovým momentem v Detroitu byla 23. minuta, v níž domácí dvěma góly v oslabení odskočili na 3:0.

„Je opravdu znepokojující, co jsme předvedli na začátku druhé třetiny. Očekávali jsme, že nás přesilovka nakopne, ale dvakrát jsme v ní inkasovali. Úplně to změnilo obraz hry,“ zlobil se Hertl, který asistoval na začátku třetí třetiny u gólu na 2:4. Red Wings, kteří kvůli covidovému protokolu postrádali Filipa Zadinu, ale rychle odpověděli dvěma trefami.

Kompletní výsledky NHL

Arizona - Winnipeg 1:3, Columbus - Tampa Bay 2:7, Boston - New Jersey 5:3, Detroit - San Jose 6:2, Chicago - Colorado 3:4 v prodl., Florida - Calgary 6:2, Vegas - Nashville 2:3, Anaheim - Philadelphia 4:1. Utkání Montreal - Washington, Seattle - NY Islanders byla odložena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme