Parádní atmosféra na lodích, hodnotí Palát nevšední oslavy zisku Stanley Cupu. Některé teď NHL zkoumá

Hokejista Ondřej Palát patřil k hlavním oporám Tampy Bay na cestě ke Stanley Cupu. Český útočník si teď společně se spoluhráči ve Spojených státech vychutnává oslavy. Ty jsou ale kvůli koronavirové pandemii trochu jiné než obvykle.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy hokejistů Tampy na řece Hillsborough

Oslavy hokejistů Tampy na řece Hillsborough | Foto: Luis Santana | Zdroj: ČTK / AP

Hokejisté Tampy slavili vítězství v play off netradičně na lodích. Jejich flotila proplouvala floridským městem a každý hráč měl na své palubě rodinu, příbuzné a přátele.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Palát slavil se spoluhráči zisk Stanley Cupu mimo jiné na lodích. Více v příspěvku Davida Prouzy

„Byla to paráda. Tady to ještě nikdo neudělal. Ani v roce 2004, když Tampa vyhrála Stanley Cup, tak se to takto nedělalo. Tvořili jsme skupinky na lodích, fanoušci byli kolem na břehu, na mostech. Neskutečná atmosféra,“ vyprávěl Ondřej Palát v rozhovoru s novináři, který se uskutečnil přes aplikaci Zoom.

Hokejisté zatím slaví v Americe, ale český útočník, který dal v letošním play-off jedenáct gólů, věří, že Stanley Cup se nakonec podívá i do České republiky.

„Zatím někdo říkal, že zůstává v Tampě. Všichni samozřejmě doufáme, že se situace změní a bude to jako v minulých letech, tedy že navštíví všechny země hráčů,“ řekl Palát.

Letošní play-off NHL se hrálo za velmi specifických podmínek. Hokejisté se pohybovali v tzv. bublinách a nepřicházeli do kontaktu s nikým mimo tým. Zápasy se hrály Torontu a Edmontonu bez diváků, což byl podle Paláta ze začátku velký nezvyk.

„Nejhorší byly asi první zápasy v prvním kole. Nevěděli jsme, co od toho čekat, když je v průběhu zápasu ticho. Jak začalo play-off, tak si toho nikdo nevšímal, všichni si zvykli,“ popisuje český útočník neobvyklé podmínky, za kterých se letošní play off uskutečnilo.

Tampa vyhrála Stanley Cup podruhé v klubové historii a Ondřej Palát společně s obráncem Janem Ruttou rozšířili počet českých vítězů cenné trofeje na 28.

Lize se část oslav nelíbí

Oslavy na lodích však nejsou jediným momentem, kdy mohou fanoušci zahlédnout vítěze slavné trofeje naživo. Podle videí kolujících na sociálních sítích došlo v několika případech k interakci hokejistů s diváky, což vedení ligy kvůli koronavirové pandemii zrovna nevítá.

„Asi všichni jsme viděli videa, která ukazují, že hráči slaví jako by byl rok 2019, ne 2020. Liga běžně oslavy neřeší, pokud jsou v nějakých mezích. Ale ze zdravotního pohledu, myslím, že se můžeme shodnout, že jejich chování nevypadá příliš bezpečně,“ uvedl novinář Darren Dreger pro stanici TSN.

„Vedení NHL kontaktovalo tým Tampy, aby se vyptalo na toto chování,“ doplnil.

Videa hráčů Tampy slavících s fanoušky se zobrazí po kliknutí na pravou šipku:

dpr, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme