Palát gólem a přihrávkou přispěl k vysoké výhře Tampy. Pastrňák i Hronek se blýskli asistencemi

Hokejový útočník Ondřej Palát přispěl v NHL gólem a přihrávkou k výhře Tampy Bay 6:1 na ledě Floridy. Tomáš Hertl neodvrátil šestou trefou sezony porážku San Jose 1:3 s Vegas. David Pastrňák asistoval u dvou branek Bostonu, který podlehl 2:4 v New Yorku Islanders. Stejnou bilanci si připsal i Filip Hronek, jehož dvě přihráky pomohly Detroitu k vítězství 4:2 v Nashvillu.

New York (Aktualizováno: 10:16 14. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palát otevřel ve 25. minutě skóre v přesilové hře střelou bez přípravy z pravého kruhu. Ještě ve druhé třetině zvýšil Mathieu Joseph z úniku a další dva zásahy přidal Tyler Johnson, u jehož gólu na 4:0 si připsali asistenci čeští hráči. Jan Rutta trefil clonícího Paláta, od kterého se puk odrazil k Johnsonovi před odkrytou branku.

Souboj Bostonu s Rangers rozhodl jediný gól, Krejčí si připsal desátou asistenci v sezoně

Číst článek

Na straně Floridy si Radko Gudas připsal šest srážek a po jednom střetu u mantinelu se na začátku třetí třetiny popral s Blakem Colemanem. Český bek byl aktivnější, ale soupeř jej v závěru povalil zápasnickým chvatem na led. Domácí následně v 50. minutě snížili, ale obhájce titulu dvěma góly stvrdil výhru. Palát byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu a na kontě má v sezoně už 11 bodů (6+5). Rutta se blýskl třemi kladnými body ve statistice +/-.

„Minulý zápas jsme s nimi prohráli (2:5) a nechci snižovat jejich kvality, ale nepodali jsme nejlepší výkon. Před zápasem jsme si zdůrazňovali, že musíme všichni přidat, a tentokrát jsme už hráli dobře,“ řekl Johnson.

Hertl dal minule obě branky San Jose při prohře 2:6 v Los Angeles, tentokrát z přečíslení dva na jednoho snížil v závěru prostřední třetiny na 1:2. Český útočník dostal ideální pas od Rudolfse Balcerse, po kterém trefil odkrytou branku. Soupeř kontroval ve třetí třetině třetí využitou přesilovou hrou. Hertl byl zvolen druhou hvězdou utkání.

„Tým bojoval a hrál dobře, ale nejsme produktivní,“ posteskl si trenér San Jose Bob Boughner. „Soupeř nás v žádném případě nepřehrál. Rozhodly přesilovky, ale ani tady nás v žádné nevyšachovali nějakou kombinací. U prvních dvou se prosadili po závaru, třetí dali po odrazu od brusle,“ dodal kouč.

Radim Šimek v dresu San Jose zápas nedohrál po dvou atacích Jonathana Marchessaulta během jednoho střídání. Při druhém střetu krosčekoval útočník Vegas českého hráče do oblasti žeber.

Pastrňák dál boduje

Pastrňák si u obou branek připsal druhou asistenci. Nejprve pomohl vybojovat puk pro Patrice Bergerona, který zpoza branky uvolnil v deváté minutě skórujícího Brada Marchanda. Islanders ještě v úvodní třetině otočili skóre, hosté ale ve 37. minutě vyrovnali na 2:2. Pastrňák přihrávkou z vlastního pásma založil rychlý protiútok, který zakončil Bergeron.

Islanders dali vítězný gól při vyloučení Pastrňáka a uklidňující branku přidali v oslabení, kdy využili srážku spoluhráčů Nicka Ritchieho s Davidem Krejčím na útočné modré čáře. Z úniku se prosadil Jean-Gabriel Pageau, který dal v zápase dvě branky. Boston prohrál teprve podruhé v sezoně v základní hrací době a zápas dohrával bez Jakuba Zbořila, který po první třetině odstoupil kvůli zranění v horní části těla.

Návrat Nečase

Také Hronek, který byl nejvytíženějším hráčem Detroitu, si připsal dvě druhé asistence. Nejdříve stál v páté minutě u zrodu prvního gólu zápasu, který dal Robby Fabbri. Red Wings zvýšili až na 3:0, a poté co Nashville ve 48. minutě snížil, založil Hronek rychlý protiútok, který zakončil Anthony Mantha. Domácí už jen v závěrečné minutě zkorigovali skóre.

Hertlovy trefy nestačily. Český útočník dvěma góly zmírnil vysokou porážku San Jose s Los Angeles

Číst článek

Martin Nečas, který po nárazu hlavou na led vynechal tři zápasy, se vrátil do sestavy Caroliny a jednou přihrávkou pomohl k výhře 4:3 po nájezdech v Dallasu. Hurricanes otočili na přelomu druhé a třetí třetiny skóre z 0:1 na 3:1. Druhý gól připravil právě český útočník, po jehož křížném pasu střílel do odkryté branky Teuvo Teräväinen. Stars i díky gólu Joea Pavelského v poslední minutě vyrovnali, ale hosté po povedém blafáku Vincenta Trochecka přesto zvítězili.

Chicago i bez bodového příspěvku Dominika Kubalíka a Davida Kämpfa zdolalo Columbus 3:2 v prodloužení. Blackhawks dvakrát smazali jednogólovou ztrátu a v čase 60:35 rozhodl Alex DeBrincat. Za poražené jednou skóroval kanonýr Patrik Laine. Druhý hráč draftu 2016, jehož trenér John Tortorella v minulém utkání stáhl ze hry, překvapil, že se pustil v zápase do své první bitky v NHL.

Vancouver si po sérii šesti proher vychutnal pocit vítězství, když porazil Calgary 3:1. Tlaku Canucks dlouho odolával Jacob Markström, jemuž kryl záda David Rittich. Švédský gólman chytil 43 ze 45 střel a rozhodující gól vstřelil v 55. minutě za stavu 1:1 Tyler Myers. Do sestavy poražených se opět nevešel Dominik Simon.

Nejslabší tým soutěže Ottawa zaskočila Winnipeg a díky gólu Bradyho Tkachuka osm sekund před koncem vyhrála na ledě soupeře 2:1. Stejným výsledkem udolal Montreal po obratu ve třetí třetině vedoucí tým NHL Toronto.

NHL:
San Jose - Vegas 1:3, Chicago - Columbus 3:2 v prodl., Nashville - Detroit 2:4, Winnipeg - Ottawa 1:2, Arizona - St. Louis 4:5 v prodl., NY Islanders - Boston 4:2, Florida - Tampa Bay 1:6, Toronto - Montreal 1:2, Dallas - Carolina 3:4 po sam. nájezdech, Vancouver - Calgary 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme