Pastrňák si při výhře Bostonu připsal první body v play-off, fanoušci při oslavách zranili časoměřiče

Hokejový útočník David Pastrňák přispěl v úvodním kole play off NHL rozdílovým gólem a přihrávkou k výhře Bostonu 4:2 nad Carolinou a snížení stavu série na 1:2. Stejným poměrem prohrává na zápasy i Tampa Bay, která podlehla doma Torontu 2:5. Ondřej Palát stál u obou branek obhájce Stanleyova poháru, připsal si gól a asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Na opačné straně vstřelil vítěznou trefu David Kämpf.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník David Pastrňák

Hokejový útočník David Pastrňák | Foto: Michael Dwyer | Zdroj: ČTK / AP

Boston po dvou prohrách se skóre 3:10 učinil změnu v brankovišti a poprvé ve své kariéře nastoupil v play off Jeremy Swayman. Čisté konto udržel jen do desáté minuty, v níž ho z dorážky překonal Vincent Trocheck a otevřel gólový účet.

Boston otočil v dalším průběhu na 4:1. Ještě v úvodní třetině vyrovnal Charlie Coyle z přečíslení v oslabení a ve 26. minutě přidal z blízka Brad Marchand druhý gól. Pastrňák se prosadil v čase 34:53 v přesilové hře střelou z levého kruhu přes obránce a zaznamenal první bod v sérii.

Přesná trefa Davida Pastrňáka

Následně se šest minut nehrálo, protože fanoušci Bruins při oslavě branky českého hráče bouchali za trestnou lavicí do plexiskla, které se uvolnilo a spadlo na hlavu jednoho z časoměřičů. Hrací plochu opustil na nosítkách a byl převezen do nemocnice na další vyšetření. Podle prvotních zpráv by měl být v pořádku.

Fanoušci zranili při oslavách časoměřiče

Pastrňák si připsal druhý bod opět v početní výhodě, když po jeho chytré přihrávce zakončoval Taylor Hall do prázdné branky. Carolina ještě zdramatizovala zápas v 52. minutě nahozením Jaccoba Slavina, ale na víc se nezmohla.

Toronto vede sérii

Toronto v zápase proti Tampědobře začalo. Morgan Rielly a Colin Blackwell vstřelili v úvodních deseti minutách první dva góly zápasu a na začátku druhé třetiny zvýšil Kämpf na 3:0. Český útočník získal ve středním pásmu puk a individuální průnik zakončil přesnou ranou z mezikruží.

Tampa Bay snížila trefou Rosse Coltona a Paláta, který dal ve 46. minutě z levého kruhu kontaktní gól. Hosté si ale nenechali vzít výhru, kterou zpečetil Ilja Michejev dvěma trefami do prázdné branky.

Sestřih utkání Tampa Bay - Toronto

Výsledky 1. kola play-off NHL

Východní konference - 3. zápasy:
Tampa Bay - Toronto 2:5 (stav série: 1:2), Boston - Carolina 4:2 (stav série: 1:2).

Západní konference - 3. zápasy:
St. Louis - Minnesota 1:5 (stav série: 1:2), Los Angeles - Edmonton 2:8 (stav série: 1:2)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme