Pastrňák se trefil ve třetím zápase NHL v řadě. Zářil i Mrázek, vychytal vítězství Toronta nad Minnesotou

Hokejový brankář Petr Mrázek zastavil v NHL 29 střel, vychytal Torontu výhru 3:1 nad Minnesotou a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. David Pastrňák skóroval ve třetím utkání za sebou a jedním gólem pomohl Bostonu k vítězství 3:2 v prodloužení v Seattlu. Jakub Voráček si připsal dvě první asistence při výhře Columbusu 6:3 na ledě Floridy.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák v souboji se Seattlem

David Pastrňák v souboji se Seattlem | Foto: Brian Fluharty | Zdroj: Reuters

I díky dvěma asistencím Tomáš Hertla zdolalo San Jose doma New York Islanders 4:3 po nájezdech. V zadních řadách poražených nechyběl Zdeno Chára, který vytvořil nový rekord NHL v počtu zápasů odehraných obráncem (1652). Slovenský zadák, jemuž bude příští měsíc 45 let, se v utkání popral.

„V prvé řadě bych chtěl poděkovat Chrisi Cheliosovi. Nastavil vysoký standard pro mnohé z nás,“ jmenoval Chára legendárního obránce, jehož zápis překonal. „Jsem velmi šťastný, že stále můžu hrát,“ doplnil. Na absolutní rekord, který drží Patrick Marleau, ztrácí 127 duelů.

Francouz vychytal Coloradu výhru nad Detroitem, jednu branku inkasoval od Zadiny

Číst článek

Mrázka překonal pouze zblízka Frederick Gaudreau, jenž ve 29. minutě otevřel skóre. Už za 27 sekund ale vyrovnal Auston Matthews, který pak výsledek otočil v čase 50:22.

Kanadského útočníka vynesly dva góly do čela střelců NHL, na kontě má 36 zásahů a tabulku vede o jednu branku před Leonem Draisaitlem z Edmontonu. Výhru Toronta pojistil Alexander Kerfoot při hře Minnesoty bez gólmana.

„Důležité bylo, že jsme zůstali trpěliví. Čekali jsme na pravý moment a skvěle to sehrál Matthews, který vybojoval na (útočné) modré čáře puk a celou akci zakončil gólem,“ dodal český brankář.

Další trefa Pastrňáka

Boston otočil na přelomu první a druhé třetiny skóre na 2:1. Druhý gól dal Pastrňák střelou z levého kruhu bez přípravy a upevnil si 27. trefou v sezoně postavení v první desítce kanonýrů NHL.

Ještě v prostřední třetině vyrovnal Jordan Eberle a na další gól se čekalo až do prodloužení, které rozhodl Jake DeBrusk svou druhou brankou v zápase.

Voráček vymyslel gól na 1:1, když unikl po levé straně a v přečíslení dva na jednoho předložil puk ideálně Patriku Lainemu.

Kladenský odchovanec měl prsty i v obratu na 2:1, byť zůstal bez asistence: český hráč udržel v útočném pásmu i proti dvěma hráčům puk a z dohrávané akce se prosadil Boone Jenner.

Voráček si připsal druhý bod v 50. minutě, kdy při brejku tři na dva zavezl puk do pásma a po jeho přihrávce upravil Cole Sillinger na 4:2.

Bodoval i Hertl a Zacha

Hertl si připsal obě asistence v početních výhodách, po kterých San Jose upravilo skóre na 1:1 a 3:2. U první branky vyhrál český útočník vhazování a přesilovou hru využil už po sedmi sekundách Alexandr Barabanov.

Po další Hertlově asistenci dostal domácí ve druhé třetině do vedení Logan Couture, který se prosadil jako jediný i v rozstřelu. Hertl neuspěl v nájezdech s bekhendovou kličkou. Hlavním hrdinou byl gólman James Reimer, který kryl 44 střel i všechny tři nájezdy.

Pavel Zacha přispěl asistencí u úvodní branky zápasu k vítězství New Jersey 6:1 v Pittsburghu. Devils položili základ úspěchu v úvodu, i díky dvěma trefám Jespera Bratta vedli už v sedmé minutě 3:0.

Místo pěti utkání se v NHL hrálo jen jedno. Faksa asistoval při výhře Dallasu nad Minnesotou

Číst článek

Daniel Vladař se dostal do branky Calgary ve Vancouveru ve 39. minutě za stavu 0:3 a inkasoval čtyřikrát ze 17 střel při prohře 1:7. Kanonádu domácích řídili Elias Pettersson, J.T. Miller a Bo Horvat, každý vstřelil shodně dvě branky.

Radek Faksa shodil už v první minutě rukavice a pobil se s Tannerem Jeannotem. Oba si rozdali pár ran, než skončili na ledě. Český hráč v dalším průběhu zápasu nebodoval a s Dallasem musel strávit v Nashvillu porážku 1:2 po nájezdech.

Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, ve kterém Predators poprvé v klubové historii vyvěsili ke stropu haly dres svého úspěšného hráče. Stal se jím Pekka Rinne, který loni po 15 sezonách v mužstvu ukončil kariéru.

Kompletní výsledky NHL

Pittsburgh - New Jersey 1:6, Toronto - Minnesota 3:1, Florida - Columbus 3:6, Nashville - Dallas 2:1 po sam. nájezdech, NY Rangers - Washington 4:1, Seattle - Boston 2:3 v prodl., Vancouver - Calgary 7:1, San Jose - NY Islanders 4:3 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme