Pastrňák opět pálil ostrými, dvěma góly pomohl Bostonu porazit Washington. Skóroval i Simon

Český hokejový útočník David Pastrňák dvakrát překonal Vítka Vaněčka v brance Washingtonu a rozhodl o výhře Bostonu 4:3. Havířovský rodák byl za svůj výkon vyhlášen druhou hvězdou zápasu a navázal na hattrick z minulého týdne. Vaněček kryl 29 střel Bruins a úspěšnost zásahů měl lehce pod 88 procenty. Gól a asistence nejproduktivnějšího Čecha v soutěži Tomáše Hertla naopak San Jose k výhře nestačily, Sharks podlehli Seattlu 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York (Aktualizováno: 9:30 21. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Washington v souboji s Bostonem poslal v 5. minutě do vedení Jevgenij Kuzněcov, Bruins ale zásluhou Pastrňáka rychle srovnali. Český forvard si v útočném pásmu vyměnil kotouč s Taylorem Hallem a sám před Vaněčkem nezaváhal.

Čeští brankáři se v NHL stali hlavními hvězdami zápasu. Francouz si připsal čisté konto

Číst článek

Druhou branku vstřelil Pastrňák těsně před půlkou zápasu, kdy rychlou kličkou do forhendu oklamal Vaněčka a poslal Boston do vedení 2:1. Ještě ve druhé části ale Capitals zabrali a v čase 36:12 srovnali stav zápasu na 2:2.

Rozhodnutí přinesla třetí třetina, ve které Boston vstřelil dvě branky, přehrál Washington 4:3 a v tabulce Východní konference si vytvořil důležitý sedmibodový náskok na devátý Detroit. Capitals jsou šestí o pět bodů před Bruins.

Pastrňák dal v lednu už deset gólů a je v kalendářním roce 2022 nejlepším střelcem soutěže. V sezoně má pětadvacetiletý útočník na kontě 18 branek a v pořadí českých střelců stíhá Hertla (21).

Sestřih utkání Boston - Washington

Hertl vstřelil za San Jose 21. gól v sezoně hned v první minutě. Český centr po osmatřiceti sekundách proti Seattlu využil přistrčení Alexandra Barabanova a otevřel skóre. Po soupeřově obratu si druhý bod připsal v 50. minutě, kdy po jeho asistenci Timo Meier už ale jen snížil na konečných 2:3.

Také Simon se postaral o první změnu skóre v zápase. V páté minutě po individuální akci a překvapivé střele přes obránce zaznamenal druhý gól v sezoně. Domácí Penguins vedení brzy ztratili, ale pak čtyřmi góly za sebou rozhodli. Třemi body za dva góly a asistenci přispěl k výhře obránce Michael Matheson.

Gól Dominika Simona do sítě Ottawy

Český bek Gudas v úvodu třetí třetiny asistoval u branky Aleksandera Barkova na 3:0 a pomohl Floridě k páté výhře z posledních šesti zápasů. Edmonton nezvítězil posedmé v řadě a na Západě drží 13. pozici.

Výsledky NHL

Pittsburgh - Ottawa 6:4, Boston - Washington 4:3, Buffalo - Dallas 4:5, Philadelphia - Columbus 1:2, Nashville - Winnipeg 5:2, Vegas - Montreal 4:3 po prodl., Los Angeles - Colorado 1:4, Seattle - San Jose 3:2, Edmonton - Florida 0:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme