Pastrňák nastartoval Boston k vítězství s Islanders, Hertlova trefa San Jose na body nestačila

Útočník David Pastrňák pomohl hokejistům Bostonu gólem k výhře 3:0 nad NY Islanders. Skóroval také Tomáš Hertl, jehož San Jose podlehlo Minnesotě 2:3. V pátečním programu bodovali ještě David Krejčí a Radim Šimek, každý z nich si připsal jednu gólovou nahrávku.

New York (Aktualizováno: 10:32 17. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pastrňák otevřel skóre tři sekundy před první sirénou. Český útočník využil nabídku obránce Mikea Reillyho a z bezprostřední blízkosti překonal Ilju Sorokina. „Myslím, že v posledních zápasech jsem nehrál špatně, ale bohužel mi to tam nepadalo. Bylo frustrující, že jsem se nemohl prosadit, ale každý den jsem se snažil a dřel, abych smůlu konečně protrhl,“ řekl Pastrňák.

Vrána ozdobil debut za Detroit vítěznou trefou proti Chicagu. Voráček přispěl gólem k výhře Philadelphie

Číst článek

Druhou branku Bruins vstřelil v úvodní minutě druhé třetiny Taylor Hall, který se prosadil podruhé ve třetím zápase po výměně z Buffala. Asistencí od levého mantinelu se na jeho brance podílel Krejčí. „Taylor je výborný hráč. Kvalitu prokazuje od prvního zápasu, do kterého tu nastoupil. Jsme rádi, že přišel právě k nám,“ pochválil nového spoluhráče Pastrňák. Skóre uzavřel gólem do prázdné branky Curtis Lazar. Kanadský útočník, jenž byl do Bostonu stejně jako Hall vyměněn z Buffala, bodoval v novém působišti poprvé.

Jeremy Swayman, který v brance Bruins dostal přednost před Danielem Vladařem, kryl 25 střel Islanders a vychytal první čisté konto v kariéře v NHL.

„Nejdůležitější dnes byla výhra, moje nula byla jen třešnička na dortu. Jsem nadšený, že se mi povedlo neinkasovat, dlouho na to nezapomenu. Čisté konto ale nepatří pouze mně, bez výborného výkonu v defenzivě bych na něj nedosáhl,“ řekl po pátém startu v NHL dvaadvacetiletý brankář.

Hertl pálil, Kořenář nechytal

Také v souboji Minnesoty a San Jose vstřelil první branku český hokejista. Hertl ve 4. minutě přebral ve vlastním obranném pásku puk od Šimka, po šikovné narážečce o mantinel se dostal až do levého kruhu pro vhazování a střelou zápěstím překonal brankáře Cama Talbota. Odchovanec pražské Slavie je s 13 brankami třetím nejlepším českým střelcem v soutěži, lépe si vedou pouze Pastrňák (17) a Dominik Kubalík z Chicaga (14).

Hráči Wild vývoj zápasu otočili. V první části srovnal po Šimkově ztrátě Nick Bonino a v úvodu druhé třetiny přidali další dva zásahy Mats Zuccarello a Zach Parise. Čtvrtá formace Wild ve složení Parise, Nico Sturm, Bonino si v posledních dvou zápasech připsala devět kanadských bodů. „Nejsou klasická defenzivní čtvrtá lajna, v poslední době hrají výborně. Dodávají nám potřebnou energii,“ uvedl trenér Wild Dean Evason.

Sharks v 54. minutě zásluhou branky Evandera Kanea v oslabení snížili, víc ale nestihli a prohráli počtvrté v řadě. „Dnes jsme měli šanci vyhrát. Hráli jsme docela dobře dozadu, ale stále se trápíme v útoku. V posledních zápasech nemůžeme dát víc než dva góly a to je málo,“ poukázal Logan Couture na ofenzivní trápení Sharks. Josef Kořenář po úterní premiéře v brance San Jose tentokrát příležitost nedostal a utkání strávil na střídačce.

Páté vítězství v řadě si připsali hráči Vegas, kteří vyhráli v Anaheimu pohodlně 4:0. Golden Knights zápasu dominovali, soupeři prakticky nic nedovolili a přestříleli Ducks málo vídaným rozdílem 51:16. Robin Lehner oslavil 300. zápas v NHL šestnáctým čistým kontem v kariéře.

Ze sestavy Vegas vinou nespecifikovaného zranění na poslední chvíli vypadl český útočník Tomáš Nosek. Podle slov trenéra Petera DeBoera by se mělo jednat o lehčí zranění.

Montreal v souboji o play off zdolal Calgary 2:1 a na čtvrtém místě Severní divize odskočil svému soupeři na rozdíl šesti bodů. Výhru Canadiens zařídil dvěma góly nejlepší střelec týmu Tyler Toffoli. „Víme, že zápasy proti Montrealu budou rozhodovat o postupu do play off, dnešní prohra proto obzvlášť mrzí," řekl útočník Flames Mikael Backlund.

NHL:
Montreal - Calgary 2:1, Boston - NY Islanders 3:0, Minnesota - San Jose 3:2, Anaheim - Vegas 0:4. Utkání Colorado - Los Angeles bylo odloženo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme