Krejčí s Pastrňákem byli zapsáni na koronavirový protokol NHL, zápasy Bostonu se odkládají

Čeští útočníci David Pastrňák a David Krejčí patří mezi pětici hráčů Bostonu, kteří se stali v NHL součástí tzv. koronavirového protokolu. Bruins mají kvůli tomu odložené dva zápasy. V sobotu měli bojovat o body na ledě Buffala, na úterý byl plánován souboj s New York Islanders. Náhradní data zatím nebyla stanovena.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák a David Krejčí se radují z gólu

David Pastrňák (vlevo) a David Krejčí (vpravo) se radují z gólu | Zdroj: Reuters

Vedle dvou českých opor jsou na seznamu ještě další útočníci Jake DeBrusk, Craig Smith a Sean Kuraly. Ještě v noci na pátek Boston hrál, když vyhrál právě v Buffalu 4:1. Podle zpráv ze zámoří se očekává, že Bruins by mohli už ve středu znovu otevřít svá zařízení, záležet však bude na výsledcích testů. Pokud nepřijdou komplikace, ve čtvrtek by se měl tým utkat v dalším plánovaném souboji s Islanders.

Vaněček dovedl Washington k vítěznému obratu s Rangers, v utkání pochytal 32 střeleckých pokusů

Číst článek

Nejlepší kanonýr základní části minulého ročníku Pastrňák dosud odehrál jen 21 z celkem 28 zápasů Bostonu, neboť do sezony naskočil se zpožděním kvůli zářijové operaci kyčle. Na kontě má 26 bodů za 14 branek a 12 asistencí. Krejčí nasbíral ve 24 startech 16 bodů (1+15).

Buffalo mělo v sezoně během první poloviny února odložených šest zápasů a uzavřené klubové prostory. Devět hráčů bylo tehdy součástí protokolu. Na ten se dostal v posledních dnech jeden ze zaměstnanců Sabres, tým proto zrušil čtvrteční trénink, ale v pátek už se zase dosud nejhorší mužstvo sezony připravovalo.

„Opravdu si nepřejeme, abychom museli zase zavřít. Nebyla to zrovna legrace, když jsme si museli projít karanténou. Věříme, že se nemoc nepřenesla na nikoho z nás, ale jdeme den po dni, uvidíme, jak to dopadne. Nikomu se tahle nejistota nelíbí, ale nedá se nic dělat, musíme se s tím vypořádat,“ uvedl kouč Buffala Don Granato pro klubový web.

Pokud se kdokoliv stane součástí koronavirového protokolu, nemusí to být ještě nutně proto, že měl pozitivní test nebo vykazuje symptomy nemoci, ale i kvůli přímému kontaktu s pozitivně testovanou osobou. V dosavadním průběhu sezony bylo od 13. ledna odloženo už 42 zápasů základní části, z toho 37 právě kvůli protokolu, zbytek v souvislosti s počasím.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme