Pastrňák vstřelil jubilejní gól za Boston a překonal klubovou legendu Orra. Znovu skóroval i Jeník

Hokejový útočník David Pastrňák vstřelil dvoustý gól v NHL, ale neodvrátil porážku Bostonu 4:5 s New Yorkem Rangers. Jeho spoluhráč David Krejčí si připsal jednu přihrávku, v dresu vítězů asistoval Filip Chytil. Jakub Vrána nezabránil gólem a asistencí porážce Detroitu, který podlehl Columbusu 4:5 v prodloužení. Za poražené přihrál na jednu branku Filip Hronek.

New York (Aktualizováno: 9:50 9. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Jeník skóroval i ve svém druhém startu v soutěži a pomohl Arizoně k výhře 5:4 v prodloužení na ledě San Jose. Za domácí jednou asistoval Tomáš Hertl, který bodoval v pátém utkání v řadě (4+5).

Útočník Jeník se v NHL uvedl gólem proti San Jose, Vrána s Hronkem pomohli k vítězství Detroitu

Číst článek

Chytil asistoval u úvodní branky zápasu, Boston ale na přelomu druhé a třetí třetiny otočil skóre. Pastrňák vsítil jubilejní gól po dobrém napadání spoluhráčů, Brad Marchand ho našel osamoceného před brankou a český hráč dostal tým do vedení 2:1.

Havířovský rodák si tím připsal dvoustou trefu v 437. utkání a překonal klubový rekord, který držel Bobby Orr. Legendární obránce potřeboval na prvních 200 gólů 502 zápasů.

Jakoby Pastrňákův gól ale Boston ukolébal a Rangers otočili třemi brankami v rozmezí 46. až 50. minuty. Bruins v divoké třetí třetině ještě dvakrát vstřelili kontaktní gól, jednou i díky přihrávce Krejčího, ale vyrovnat už nestihli.

„Ani jsem si nepředstavoval, že bych mohl tohle dokázat. Jen hraju a užívám si hokejem hodně zábavy,“ řekl Pastrňák, který je s dvaceti zásahy nejlepším českým střelcem soutěže. Tuto gólovou metu překonal popáté za sebou. „Nohy mi jedou, dostávám se do šancí. Možná jsem v poslední době nedal tolik gólů, jak jsem zvyklý. Ale cítím se dobře, zlepšuju se. Každý zápas je teď dobrou přípravou na play off,“ dodal.

Vrána otevřel v sedmé minutě tečí skóre a připsal si devatenáctou trefu sezony. Detroit poté ztratil vedení 1:0 a 2:1 a ve třetí třetině vyrovnal díky přihrávkám českých hráčů. Hronkovu střelu doklepl Sam Gagner a upravil stav na 3:3. Vrána asistoval v 57. minutě u dorážky Valtteri Filppuly, který poslal zápas do prodloužení. To rozhodl Max Domi.

Povedený start Jeníka

Druhý gól v druhém startu v soutěži vstřelil Jan Jeník. Dvacetiletý odchovanec Liberce v prvním zápase pálil do prázdné branky za rozhodnutého stavu, v neděli už skóroval proti brankáři, když vyrovnával za Arizonu na 3:3 ranou z ostrého úhlu pod břevno. Duel se San Jose, v jehož dresu u jedné branky asistoval Tomáš Hertl, nakonec Jeníkův tým vyhrál 5:4 v podloužení.

„Je to ohromné, neskutečné,“ radoval se Jeník. Je druhým hráčem v klubové historii, který skóroval za Arizonu ve svých prvních dvou zápasech kariéry. „Snažím se zůstat pokorný a držet se nohama na zemi,“ podotkl český mladík.

Na metu 100 bodů v 53 zápasech této sezony dosáhl Connor McDavid a zařadil se tak k osmi dalším hokejistům, kterým se to v NHL podařilo. Takhle rychle se přes stovku přehoupli naposledy Mario Lemieux a Jaromír Jágr v sezoně 1995/96. Útočníkovi Edmontonu se to povedlo i díky čtyřbodovému večeru v zápase s Vancouverem, kde byl u všech čtyřech branek – jednu dal a na tři přihrál.

NHL:
Winnipeg - Ottawa 2:4, Boston - NY Rangers 4:5, NY Islanders - New Jersey 5:1, Washington - Philadelphia 2:1 v prodl., Florida - Tampa Bay 5:1, Pittsburgh - Buffalo 1:0, Toronto - Montreal 3:2, Minnesota - Anaheim 4:3 v prodl., Columbus - Detroit 5:4 v prodl., Nashville - Carolina 3:1, Vegas - St. Louis 4:1, Los Angeles - Colorado 2:3, Edmonton - Vancouver 4:3. San Jose - Arizona 4:5 v prodl.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme