Brankář Francouz si v NHL vysloužil ocenění pro hráče týdne, pomohla mu i první nula v kariéře

Brankář Pavel Francouz byl v NHL vyhlášen první hvězdou minulého týdne, v němž vychytal Coloradu tři vítězství ve čtyřech zápasech. Toto ocenění si vysloužil jako druhý český hokejista v této sezoně zámořské soutěže. V říjnu ovládl tradiční anketu bostonský útočník David Pastrňák.

Denver Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz.

Pavel Francouz. | Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Francouz prožívá skvělé období. Výbornými výkony ve své druhé sezoně v zámoří si vysloužil novou smlouvu s Coloradem, kterému se v pátek upsal na další dva roky. Ve stejný den vychytal na ledě Anaheimu při vítězství 1:0 své první čisté konto v NHL.

Rittich vychytal Calgary výhru proti Detroitu, nováček Kubalík dal 26. gól sezony

Číst článek

V minulém týdnu slavil devětadvacetiletý gólman výhry také v zápasech s New York Islanders (3:1) a Los Angeles (2:1). Porážku utrpěl jen v utkání s Tampou Bay, které Colorado podlehlo 3:4 v prodloužení.

Plzeňský rodák odchytal v tomto ročníku zatím 26 zápasů, v nichž se radoval z 16 výher. S průměrem 2,27 inkasovaných branek a úspěšností zákroků 92,7 procenta patří v brankářských statistikách NHL do první pětky.

V anketě o hlavní hvězdy týdne dostal Francouz přednost před dvěma útočníky. Druhý skončil Mika Zibanejad z New York Rangers, který ve třech zápasech nasbíral tři góly a pět asistencí. Třetí místo obsadil Andrew Mangiapane z Calgary, který dal v minulém týdnu pět branek.

Pavel Francouz (@Colorado Avalanche), Mika Zibanejad (@New York Rangers), Andrew Mangiapane (@Calgary Flames) named “Three Stars” for the week ending Feb. 23. media.nhl.com/public/news/13…

18:05 – 24. 02. 2020

100 628

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme