Zacha rozhodl nájezdy a byl vyhlášen první hvězdou zápasu, Pastrňák si připsal gól a asistenci

Útočník Pavel Zacha rozhodl v NHL o výhře hokejistů New Jersey nad Arizonou 2:1 po samostatných nájezdech. V zápase si připsal také jednu asistenci a byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání. Pastrňák přispěl v sobotním utkání NHL gólem a přihrávkou k vysoké výhře Bostonu 7:3 na ledě Floridy. Petr Mrázek zastavil 24 střel Minnesoty a dovedl Carolinu k vítězství 5:1.

New Jersey (Aktualizováno: 7:11 24. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Pavel Zacha

Český hokejový útočník Pavel Zacha | Foto: Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

Zacha bodoval i ve druhém utkání od návratu po zranění v horní části těla, kvůli kterému byl mimo hru od 15. února. Devils prohráli poslední tři zápasy a také proti Arizoně špatně začali. Ve třetí minutě skóroval kapitán Coyotes Oliver Ekman-Larsson. Pro švédského obránce to byl dvanáctý gól v sezoně.

Domácím se povedlo ještě před koncem první třetiny vyrovnat, když se po Zachově přihrávce trefil od mantinelu Drew Stafford. Český útočník se znovu ukázal v rozstřelu. V šesté sérii překonal Darcyho Kuempera střelou k tyči, zatímco po něm jedoucí Richard. Pánik trefil jen brankovou konstrukci. New Jersey vyhrálo potřetí z posledních 13 zápasů.

Pastrňák zvýšil v závěru druhé třetiny na 6:2, když sólový únik zakončil přesnou střelou pod horní tyč a připsal si tím 33. gól v sezoně. Havířovský rodák získal druhý bod v závěrečné minutě, když po jeho přihrávce upravil Patrice Bergeron při powerplay Floridy skóre na konečných 7:3. Pod výhru, kterou si Boston zajistil účast v play off, se podepsalo sedm různých střelců, ale řada Davida Krejčího nebodovala.

Carolina s Mrázkem v brance vyhrála v osmi z posledních devíti zápasů. Český gólman v utkání s Minnesotou inkasoval jen za stavu 2:0 ve 29. minutě z hole Erika Staala. Zbývající tři branky přidali Hurricanes v závěrečné třetině a skóre uzavřel Teuvo Teräväinen, se třemi body (1+2) největší hvězda zápasu.

Philadelphia si porážkou s Islanders zkomplikovala boj o play off. Na Montreal, který drží divokou kartu, ztrácí dál pět bodů. Islanders se přiblížili na jeden bod lídrovi Metropolitní divize Washingtonu. O jejich výhru se dvěma góly v 57. a 58. minutě postaral Josh Bailey.

NHL:
New Jersey - Arizona 2:1 po sam. nájezdech, Philadelphia - NY Islanders 2:4, Colorado - Chicago 4:2, Edmonton - Ottawa 3:4 v prodl., Winnipeg - Nashville 5:0, Toronto - NY Rangers 1:2 v prodl., Florida - Boston 3:7, Carolina - Minnesota 5:1, St. Louis - Tampa Bay 4:3, Dallas - Pittsburgh 2:3, Vancouver - Calgary 1:3, Vegas - Detroit 2:3 v prodl., Montreal - Buffalo 7:4, Los Angeles - Anaheim 4:3 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme