Mrázek vychytal 100. výhru v NHL a přiblížil Carolinu play-off, Pastrňák s Krejčím pomohli Bostonu

Brankář Petr Mrázek vychytal stou výhru v NHL, když zlikvidoval v úterním utkání na ledě Toronta 23 z 24 střel a dovedl Carolinu k výhře 4:1. Sedmadvacetiletý gólman si připsal jubilejní vítězství v 199. startu od úvodní minuty. Boston uspěl v Columbusu 6:2 i díky gólu Davida Pastrňáka a dvou asistencím Davida Krejčího.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Mrázka fanoušci uvidí v dresu Caroliny i nadále

Petra Mrázka fanoušci uvidí v dresu Caroliny i nadále | Foto: James Guillory-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Další čtyři čeští hokejisté si připsali shodně jednu přihrávku. Obránce Filip Hronek tím podpořil vítězství Detroitu 4:1 nad Pittsburghem. Dallas i s přispěním asistence Radka Faksy porazil Philadelphii 6:2 a zajistil si účast v play-off. U jedné branky Flyers zaznamenal přihrávku Jakub Voráček. Tomáš Hertl připravil jeden gól San Jose, které podlehlo ve Vancouveru 2:4.

Filip Chytil skóroval poprvé od začátku února, porážce Rangers nezabránil

Číst článek

Mrázka překonal za bezgólového stavu William Nylander z přečíslení dva na jednoho, ale rozhodčí branku po trenérské výzvě odvolali, protože jí předcházel ofsajd. Český gólman inkasoval regulérní gól až v polovině utkání, kdy se z dorážky vlastní střely prosadil John Tavares a snížil na 1:2. Mrázek poté podržel Carolinu několika skvělými zákroky a například zneškodnil velkou šanci Nylandera, když jeho střelu zblízka ukryl v lapačce.

Carolinu uklidnil v 50. minutě Jordan Staal trefou na 3:1 a skóre uzavřel při power play Dougie Hamilton, která dal v zápase dva góly. Mrázek si tak připsal desátou výhru z posledních dvanácti startů a přiblížil tým do play-off, které Hurricanes nehráli od roku 2009. Carolina drží ve Východní konferenci první divokou kartu, ale v patách má Columbus i Montreal, kteří ztrácejí shodně jeden bod. Všem chybí do konce základní části odehrát dva zápasy.

Boston směřoval k výhře od začátku a ve 41. minutě vedl už 5:0. Krejčí se podepsal pod úvodní kuriózní gól. Puk poslal mezi kruhy Jakeu DeBruskovi, jehož střela byla zblokována, ale kotouč se snesl vysoko do vzduchu a odrazil se od zad gólmana Sergeje Bobrovského do branky. Gól na 3:0 padl po hezké akci. Krejčí založil dlouhou přihrávkou z vlastního pásma přečíslení dva na jednoho, který zakončil opět DeBrusk. Pastrňák zvýšil na 5:0 dělovkou z pravého kruhu.

NHL:
Buffalo - Nashville 2:3, Columbus - Boston 2:6, Toronto - Carolina 1:4, Montreal - Tampa Bay 4:2, Minnesota - Winnipeg 5:1, Dallas - Philadelphia 6:2, Colorado - Edmonton 6:2, Detroit - Pittsburgh 4:1, Arizona - Los Angeles 1:3, Vancouver - San Jose 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme