Mrázek čaroval v brance Caroliny. Český gólman vychytal Chicago a stal se první hvězdou zápasu

Český brankář Petr Mrázek vychytal druhým čistým kontem v sezoně Carolině v sobotním domácím utkání NHL výhru nad hokejisty Chicaga 4:0. Hurricanes zabrali po třech porážkách za sebou. Sedmadvacetiletý vítkovický odchovanec si připsal 32 úspěšných zákroků a zaznamenal ve 230. utkání v NHL jubilejní 20. nulu v kariéře. Za svůj výkon byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Raleigh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek slaví výhru se spoluhráči z Caroliny

Petr Mrázek slaví výhru se spoluhráči z Caroliny | Zdroj: Reuters

Mrázek po počátečním pravidelném střídání s Jamesem Reimerem nastoupil v brankovišti Hurricanes potřetí za sebou. V sedmém vystoupení v ročníku se dočkal svého pátého vítězství. Čisté konto vychytal také v úterý 15. října, kdy pomohl 31 zásahy k výhře v Los Angeles 2:0.

Obránce Kempný vstřelil dva góly a jeho Washington předvedl proti Vancouveru velký obrat

Číst článek

Minulý týden v pátek Mrázek v Anaheimu po čtyřech inkasovaných gólech za stavu 0:4 po druhé třetině střídal a Carolina nakonec prohrála 2:4. Ve čtvrtek nezabránil bývalý gólman Detroitu a Philadelphie prohře v Columbusu 3:4 v prodloužení.

Při návratu domů po sérii čtyř utkání Caroliny venku si ale Mrázek vychutnal další podařený večer jako v úvodu sezony. Hurricanes dostal do vedení v páté minutě v přesilové hře Andrej Svečnikov a 46 sekund před koncem druhé třetiny zvýšil Nino Niederreiter. Ve 44. minutě využil další přesilovku Jordan Staal a 71 vteřin před koncem se prosadil podruhé Svečnikov.

V souboji čtyř českých hokejistů se spolu s Mrázkem radoval z výhry Martin Nečas. Útočníci Blackhawks David Kämpf a Dominik Kubalík museli strávit už čtvrtou prohru za sebou.

Carolina - Chicago 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 5. a 59. A. Svečnikov, 40. Niederreiter, 44. J. Staal. Střely na branku: 31:32. Diváci: 15 738. Brankář Petr Mrázek (Carolina) odchytal celý zápas, z 32 střel neinkasoval a měl úspěšnost zákroků 100 procent. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. A. Svečnikov, 3. Niederreiter (všichni Carolina).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme