Simonova asistence nasměrovala Pittsburgh k výhře, sérii vyrovnal i Nashville

Hokejový útočník Dominik Simon přispěl jednou asistencí k výhře Pittsburghu 3:1 nad Washingtonem. Série 2. kola play off NHL je mezi oběma týmy vyrovnaná 2:2 na zápasy. Stejný stav platí i v souboji Winnipegu a Nashvillu, který uspěl ve čtvrtém utkání série na ledě soupeře 2:1.

Pittsburgh Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon (vpravo) v dresu Pittsburghu

Dominik Simon (vpravo) v dresu Pittsburghu | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Poprvé se měnilo v Pittsburghu skóre v polovině zápasu. Střela Simona byla zblokována, ale puk se dostal k Jakeu Guentzelovi, který zblízka nezaváhal.

Palát dvěma góly pomohl Tampě porazit Boston, Hertl se trefil za San Jose

Číst článek

Útočník Pittsburghu zaznamenal už dvacátý bod v play off a v historii soutěže nasbíralo stejný počet bodů v deseti zápasech a méně pouze dva hráči - Wayne Gretzky a Mark Messier.

Právě po faulu Guentzela ale vzápětí vyrovnal z mezikruží T.J. Oshie. Ještě ve druhé třetině udeřil v přesilové hře i Jevgenij Malkin a na rozdíl od druhého utkání série tentokrát stálo při Pittsburghu štěstí.

Rozhodčí původně branku neuznali, ale záběr u videa prokázal, že dorážku ruského útočníka zastavil gólman Braden Holtby vyrážečkou několik centimetrů za brankovou čárou.

Výhru obhájců Stanleyova poháru zpečetil gólem do prázdné branky Guentzel (10+11), který se v produktivě play off přetahuje s Davidem Pastrňákem a českému útočníkovi opět odskočil. Havířovský rodák má bilanci 5+14.

Guentzel se zároveň odpoutal v čele nejlepších střelců vyřazovací části od Alexandra Ovečkina, který v utkání dokonce ani nevystřelil. To se vyhlášenému kanonýrovi stalo v play off teprve po třetí ze 107 odehraných utkání.

Nashville se gólově prosadil na konci první a druhé třetiny. Skóre otevřel Ryan Hartmann a v přesilové hře zvyšoval obránce P. K. Subban střelou od modré čáry.

Hostující gólman Pekka Rinne, který v předchozích dvou zápasech inkasoval devět branek, držel čisté konto až do poslední minuty. V ní zdramatizoval zápas Patrik Laine trefou mezi betony.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 4. zápas:
Pittsburgh - Washington 3:1 (stav série: 2:2)
Západní konference - 4. zápas:
Winnipeg - Nashville 1:2 (stav série: 2:2)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme