Historický debakl Tampy Bay. Poprvé v historii vítěz základní části NHL skončil v play-off bez výhry

Poprvé v historii play-off NHL se stalo, že vítěz Prezidentského poháru v 1. kole bojů o Stanley Cup nevyhrál ani jeden zápas. Nejlepší tým základní části Tampa Bay podlehl Columbusu i ve čtvrtém duelu, tentokrát 3:7.

Tento článek je více než rok starý.

Columbus Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný kapitán Tampy Steven Stamkos.

Zklamaný kapitán Tampy Steven Stamkos. | Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jednoznačný výsledek série 4:0, ale vítěz překvapivý. Columbus v úvodním kole play-off vyřadil Tampu Bay. Teprve počtvrté v historii NHL nejlepší tým základní části prohrál v bojích o Stanley Cup 0:4 na zápasy. Hned v prvním kole se to stalo úplně poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Historický debakl Tampy Bay. Poprvé v historii vítěz základní části NHL vypadl v 1. kole play-off

„Prohráli jsme v play-off. Pokud nedosáhnete cíle, kterým je zisk poháru, je to selhání. Nezáleží na tom, co bylo v základní části,“ smutnil kapitán Tampy Steven Stamkos.

Po základní části, kdy klub z Floridy vyhrál rekordních 62 duelů, přišel ve vyřazovací fázi NHL nejrychlejší možný konec. Přitom Columbus předtím Tampa porazila sedmkrát v řadě.

„My jsme nedokázali za celou sérii najít svou hru. Držela se nás po celý rok, ale teď šest dnů v dubnu nebyla k nalezení. Je to nešťastné, protože to vrhá stín na parádní základní část,“ řekl trenér Tampy Jon Cooper.

Tampě nepomohl ani ruský útočník Nikita Kučerov, který se 128 body ovládl kanadské bodování základní části. Z bojů o Stanley Cup tak jako první vypadl největší favorit. Navíc s týmem, který do té doby nikdy nikdy nepřelezl přes první kolo play-off.

„Je to skvělý pocit vidět fanoušky, když vítězíme v play-off. Je skvělé pro celé město, že jsme zvládli první sérii v play-off,“ radoval se obránce Columbusu David Savard.

Po čtyřech zápasech končí i Crosby a spol.

Jen čtyři duely v play-off odehrál také Pittsburgh. Vítězové Stanley Cupu z let 2016 a 2017 nestačili na New York Islanders, kteří jsou ve vyřazovacích bojích po třech letech.

„Hráli prostě lépe než my. Měli navrch v každém zápase. Tohle bude dlouhé léto,“ prohlásil útočník Pittsburghu Jake Guentzel.

Zase tak dlouhé by ale být nemuselo. Čekání na další ročník NHL si někteří z hráčů Pittsburghu i Tampy Bay možná zkrátí účastí na květnovém mistrovství světa. České reprezentaci se tak nabízí trio Ondřej Palát, Jan Rutta a Dominik Simon, které už má také po sezoně.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme