Nepřekonaný Price vychytal nulu a Montreal navýšil vedení v sérii, Colorado poprvé v play-off prohrálo

Hokejisté Montrealu porazili ve druhém zápase série 2. kola play-off NHL Winnipeg 1:0 a vedou 2:0 na zápasy. Druhé vítězství vystřelil Canadiens Tyler Toffoli. Carey Price v brance Montrealu kryl všech 30 střel Jets. Vegas prohrávalo ještě šest minut před koncem zápasu s Coloradem 1:2, pak ale díky slepeným brankám, které dělilo 45 vteřin, zvítězilo 3:2. Stav série je 2:1 pro Colorado.

New York (Aktualizováno: 8:45 5. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po bezbrankové první třetině otevřel Montreal skóre již ve 2. minutě druhé části. Winnipeg v přesilové hře propadl v útočném pásmu, puku se zmocnil Toffoli a rychlý protiútok vyřešil elegantní stahovačkou a přesnou střelou do levého horního rohu branky Connora Hellebuycka.

Mrázek naskočil do branky a vychytal Carolině první výhru v sérii, Boston vyhrál v prodloužení

Číst článek

Canadiens vyhráli pátý zápas za sebou a po obratu v sérii s Torontem ze stavu 1:3 nakročili k úspěchu i v bojích s Winnipegem. „Za stavu 1:3 s Maple Leafs to pro nás nebylo jednoduché, ale dokázali jsme je zatlačit a sérii jsme otočili. Každý hraje s maximálním úsilím, což je povzbuzení do dalších bojů,“ uvedl trenér Montrealu Dominique Ducharme.

Brankář Price vychytal první čisté konto v letošním play-off a byl počtvrté za sebou vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Kluci přede mnou odvedli výbornou práci. Dnes nás k výhře dovedlo týmové úsilí. Hrajeme dobře na obou stranách hřiště a vzájemně se podporujeme, proto se nám v posledních zápasech tak daří,“ řekl vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL za rok 2015.

Jets se museli obejít bez Marka Scheifeleho, který za tvrdý a nesportovní faul z prvního vzájemného duelu dostal čtyřzápasový trest. Nejproduktivnější hráč Winnipegu v základní části v závěru prvního utkání série zákeřně sestřelil skórujícího Jakea Evanse, kterého museli z ledu odnést na nosítkách.

Obrat Vegas

Šest zápasů byli hokejisté Colorada v play-off neporaženi. St. Louis vyřadili z bojů o Stanley Cup v nejkratším možném čase a zvládli také úvodní dva domácí zápasy v sérii s Vegas, až v Nevadě hráči Avalanche narazili.

Golden Knights před vyprodanou T-Mobile Arenou otevřeli skóre ve 25. minutě, kdy využil výborného vstupu domácích do druhé třetiny William Karlsson. Švédský útočník si v souboji před brankou šikovně přikopnul vyražený puk a poprvé překonal Philippa Grubauera. Coloradu k vyrovnání stačilo 89 vteřin. Marc-André Fleury vyrazil střelu Pierra-Édouarda Bellemarea jen ke Carlu Söderbergovi a švédský útočník bez problémů trefil poloodkrytou branku.

Ve třetí části využil přesilovou hru Mikko Rantanen a poslal Colorado do vedení 2:1. Rozhodnutí přišlo pět minut před koncem třetího dějství. V čase 54:42 chytře zpoza branky překonal Grubauera Jonathan Marchessault a o 45 sekund později rozhodl o výhře Vegas Max Pacioretty.

2. kolo play-off NHL:
Severní divize - 2. zápas:
Winnipeg - Montreal 0:1.

Západní divize - 3. zápas:
Vegas - Colorado 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme