Pastrňák skóroval, jeho Boston v play-off přesto končí. Obhájci z Tampy prošli dál přes Toronto

Pozdní gól Davida Pastrňáka hokejistům Bostonu k postupu přes Carolinu nestačil. V rozhodujícím zápase prvního kola pla-off NHL prohráli 2:3. Pastrňák by tak mohl posílit českou reprezentaci na mistrovství světa ve Finsku, stejně jako jeho spoluhráč Tomáš Nosek. Sedmý duel nezvládli ani hráči Toronta. Tampě Bay na domácím ledě podlehli 1:2 a na postup v play off čekají již 18 let. Hokejisté Edmontonu díky výhře 2:0 vyřadili Los Angeles.

Video New York (Aktualizováno: 9:07 15. 5. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák v zápase proti Carolině

David Pastrňák v zápase proti Carolině | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

Strůjcem postupové výhry Caroliny byl Max Domi, který vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Poprvé se do statistik zapsal v 19. minutě, kdy na hranici brankoviště ideálně našel Teuva Teräväinena, jenž otevřel skóre.

Druhý den hokejového mistrovství nabídl dánskou kanonádu, český vstup do turnaje i prohru Slováků

Číst článek

Oba své góly dal Domi ve druhé třetině. Ve 24. minutě si našel tečované nahození Bradyho Skjeie a svou první trefou v play off zvýšil na 2:0 pro domácí.

Druhou branku přidal kanadský útočník v polovině zápasu, kdy po Teräväinenově přihrávce odpověděl na kontaktní gól Bruins a vrátil Hurricanes dvoubrankový náskok.

Boston od poloviny zápasu dobýval branku Anttiho Raanty, ale kontaktní branky na 2:3 se i přes několik nebezpečných závarů dočkal až 22 sekund před koncem základní hrací doby. Pastrňák se v levém kruhu pro vhazování opřel do puku a svým třetím gólem v play off zdramatizoval závěr zápasu.

Boston v závěrečných sekundách vyrovnat nestihl a v rozhodujícím duelu prvního kola podlehl Carolině 2:3.

Bruins nedokázali na ledě Hurricanes vyhrát ani jeden zápas a ve čtyřech venkovních duelech inkasovali 18 branek. „Na vlastním ledě hrají opravdu dobře, dokážou se dostat do výhodné pozice a získávají spoustu energie z plných tribun. Takhle to ale v play-off chodí. Týmy celý rok hrají o to, aby mohly začínat a končit série v domácím prostředí, je proto důležité umět ho využít,“ řekl bostonský útočník Brad Marchand.

„Narazili jsme na silný tým, který může dojít hodně daleko. Vyřazení ale opravdu bolí,“ dodal.

Sestřih zápasu Carolina - Boston

Postup Tampy Bay přes Toronto zařídil centr třetí formace Nick Paul, který se postaral o obě branky obhájců Stanley Cupu. Svůj první gól ve vyřazovacích bojích vstřelil sedmadvacetiletý Kanaďan v 19. minutě, kdy do odkryté branky dorazil střelu Rosse Coltona.

Maple Leafs zásluhou Morgana Riellyho ve 34. minutě vyrovnali, ale Paul o tři minuty později se štěstím přešel přes obránce T. J. Brodieho a ranou na vyrážečku rozhodl o postupu Tampy.

Mužstvo českého útočníka Ondřeje Paláta, který v zápasech s Torontem zaznamenal tři góly a dvě asistence, čeká v dalším kole derby s Floridou.

Sestřih zápasu Toronto - Tampa Bay

Hokejisté Edmontonu přešli přes úvodní kolo vyřazovacích bojů po čtyřech sezonách. Gólem a asistencí zařídil výhru 2:0 nad Los Angeles Connor McDavid. Brankář Mike Smith kryl všech 29 střel Kings a vychytal druhé čisté konto v tomto play off.

Východní konference - 7. zápasy:

Toronto - Tampa Bay 1:2 (konečný stav série 3:4), Carolina - Boston 3:2 (konečný stav série 4:3).

Západní konference - 7. zápas:

Edmonton - Los Angeles 2:0 (konečný stav série 4:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme