Hertl skóroval při kanonádě San Jose, Plekanec asistencí pomohl Torontu

Centr Tomáš Plekanec ve třetím zápase prvního kola play-off NHL přispěl asistencí k výhře hokejistů Toronta 4:2 nad Bostonem a snížení stavu série 1:2 na zápasy. Útočníci Bruins David Krejčí a David Pastrňák vyšli poprvé proti Maple Leafs bodově naprázdno. Na výhře San Jose 8:1 nad Anaheimem se gólem podílel i Tomáš Hertl.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto (Aktualizováno: 7:50 17. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec proti Bostonu

Tomáš Plekanec proti Bostonu | Foto: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Toronto šlo proti Bostonu do vedení v 18. minutě, když forvard James van Riemsdyk po sedmi vteřinách zužitkoval přesilovou hru. Vyrovnání zařídil v 24. minutě obránce Adam McQuaid střelou od modré. Maple Leafs si ale za 43 vteřin vzali vedení zpět zásluhou osmatřicetiletého útočníka Patricka Marleaua.

Hattrick a tři asistence k tomu. Pastrňák při svém galapředstavení rozstřílel Toronto

Číst článek

Odpověď Bruins na sebe nechala čekat jen dvě a půl minuty. Slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára se prosadil pod horní tyč střelou z brankové čáry.

První torontský triumf v souboji dvou týmů z tzv. Original Six vystřelil v 35. minutě střední útočník Auston Matthews. Dvacetiletý Američan se z levého kruhu prosadil podobně jako Chára zakončením pod horní konstrukci branky Tuukky Raska.

Zkraje třetí části se v početní výhodě Bostonu dostal do velké příležitosti Pastrňák, ale v tváří tvář gólmanu Frederiku Andersenovi neuspěl. Výhru Maple Leafs zpečetil druhou trefou večera Marleau po nahrávkách Mitchella Marnera a Plekance.

Hokejisté San Jose rozstříleli Anaheim 8:1 v sérii vyhráli i třetí zápas. Pátý gól žraloků vstřelil v přesilové hře v závěru druhé třetiny Tomáš Hertl, který v pozici před brankou zakončil rychlou kombinaci Sharks. 

K vítězství New Jersey výrazně přispěl forvard Taylor Hall, jenž ke gólu přidal i dvě asistence. Tampa na počátku závěrečné třetiny odskočila do vedení 2:1, ale Devils dvěma brankami, na nichž se přihrávkami podílel Hall, obrátili skóre.

Rozdílovou trefu zaznamenal útočník Stefan Noesen. Další dva zásahy přidali domácí do odkryté branky při power play Lightning.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference - 3. zápasy:

New Jersey - Tampa Bay 5:2 (stav série 1:2), Toronto - Boston 4:2 (stav série 1:2).

Západní konference - 3. zápasy:

Colorado - Nashville 5:3 (stav série 1:2), San Jose - Anaheim 8:1 (stav série 3:0).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme