Boston zvládl i díky Krejčího asistenci vstup do finále Východní konference, Mrázek dostal 4 góly

Hokejisté Caroliny s Petrem Mrázkem v brance podlehli v úvodním utkání finále Východní konference NHL na ledě Bostonu 2:5, přestože po dvou třetinách vedli 2:1. Na obratu se podílel jednou přihrávkou David Krejčí, zatímco David Pastrňák nebodoval. Český gólman, který chytal po téměř dvou týdnech, kryl 23 z 27 střel.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Bostonu David Backes (uprostřed) se snaží překonat brankáře Caroliny Petra Mrázka.

Útočník Bostonu David Backes (uprostřed) se snaží překonat brankáře Caroliny Petra Mrázka. | Foto: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Obrat Bostonu se zrodil ve 43. minutě v přesilových hrách, přičemž u vyrovnání stál Krejčí. Po jeho přihrávce střílel bez přípravy Brad Marchand a z následné dorážky se prosadil Marcus Johansson.

Tomáš Hertl zářil při postupové výhře, San Jose Sharks jsou ve finále konference

Číst článek

O 28 sekund později uspěl v další početní výhodě ranou z mezikruží Patrice Bergeron. Čtvrtý gól vstřelil Charlie Coyle při hře Caroliny bez brankáře a poté ještě překonal Mrázka ze sólového úniku Chris Wagner.

Mrázek nastoupil poprvé od 28. dubna, kdy se zranil v průběhu druhého utkání s New Yorkem Islanders v dolní části těla. Sérii dochytal Curtis McElhinney a ve všech zápasech dovedl Carolinu k výhře, ale trenér Rod Brind ́Amour upřednostnil uzdraveného českého gólmana. Kouč i přes prohru řekl, že v Mrázkovi chyba nebyla a že chytal dobře.

Carolina inkasovala už ve třetí minutě, když rychlý protiútok zakončil střelou z mezikruží Steven Kampfer. Za 47 sekund vyrovnal v přesilové hře Sebastian Aho, který šikovně usměrnil za záda Tuukky Raska střílenou přihrávku Andreje Svečnikova. V polovině utkání přidal druhý gól hostů Greg McKegg.

Finále Východní konference play off NHL - 1. zápas:
Boston - Carolina 5:2 (1:1, 0:1, 4:0)
Branky: 3. Kampfer, 43. Marcus Johansson (Krejčí), 43. Bergeron, 58. Coyle, 58. Wagner - 4. Aho, 30. McKegg. Střely na branku: 28:31. Brankář Petr Mrázek odchytal za Carolinu 59:35 minuty, inkasoval čtyři branky z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 85,19 procenta. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Marcus Johansson, 2. T. Rask, 3. Marchand (všichni Boston).

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme