Útočník Chytil byl hvězdou konferenčního finále NHL, dvěma góly přispěl k výhře Rangers nad Tampou

Hokejový útočník Filip Chytil nasměroval New York Rangers v úvodním utkání finále Východní konference NHL dvěma góly k výhře 6:2 nad Tampou Bay a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Český hráč odpověděl v prostřední třetině na vyrovnávací trefu Ondřeje Paláta a po jeho brankách odskočili Rangers z 2:2 na 4:2. Chytil nasázel v posledních třech zápasech pět gólů. V dresu poražených si připsal přihrávku Jan Rutta.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil byl oceněn jako první hvězda utkání

Filip Chytil byl oceněn jako první hvězda utkání | Foto: Danny Wild | Zdroj: Reuters

Tampa Bay, která v předchozím kole vyřadila v nejkratším čase vítěze základní části Floridu, hrála první zápas od 23. května a inkasovala poprvé už po 71 sekundách hry z hole Chrise Kreidera.

Ještě v úvodní třetině vyrovnal Steven Stamkos po přihrávce Rutty. Rangers dostal znovu do vedení ve 28. minutě Frank Vatrano, ale už za 42 sekund platil po dorážce Paláta opět nerozhodný stav.

Vyrovnávací branka Ondřeje Paláta

Poté přišly dvě velké chvíle Chytila. Rodák z Kroměříže se u první gólové akce uvolnil v předbrankovém prostoru a po pasu od zadního mantinelu opět strhl vedení na stranu Rangers.

První gól Filipa Chytila

Ve 35. minutě zvýšil náskok týmu tvrdou ranou bez přípravy z pravého kruhu k bližší tyči. Chytil je se sedmi góly nejlepším českým střelcem letošního play-off. Vítězství podtrhli v úvodu třetí třetiny svými trefami Artěmij Panarin a Mika Zibanejad.

Druhý gól Filipa Chytila

New York Rangers - Tampa Bay 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Branky: 31. a 36. Chytil, 2. Kreider, 28. Vatrano, 41. Panarin, 47. Zibanejad - 8. Stamkos (Rutta), 29. Palát. Střely na branku: 34:39. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Chytil, 2. Vatrano, 3. Zibanejad (všichni NY Rangers).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme