Hokejová pohádka ještě nekončí, tým ‚nepotřebných‘ si zahraje finále Stanley Cupu

Vezmete hráče, které v ostatních klubech nechtěli, přidáte prověřeného brankáře, schopného trenéra a pak už se jen díváte, jak váš tým dokráčí ve své první sezoně do finále play-off NHL. Právě takový je příběh týmu Vegas Golden Knights vítěze Západní konference.

Tento článek je více než rok starý.

Winnipeg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vegas se radují z vítězství ne Winnipegu a postupu do finále Stanley Cupu.

Hokejisté Vegas se radují z vítězství ne Winnipegu a postupu do finále Stanley Cupu. | Foto: Trevor Hagan | Zdroj: AP

Až do letošního roku bylo Las Vegas známé hlavně díky hotelům, kasinům a zábavním parkům. Letos se k tomu přidal také hokej. Tým Golden Knights skončil ve své první sezoně třetí v základní části NHL. V play-off pak bez větších problémů postupoval dál, až se dostal do finále, a to i přesto, že v klubu nejsou velké hvězdy typu McDavida, Crosbyho nebo Ovečkina. Vegas táhnou hokejisté, o které kluby v loňské sezoně příliš nestály. Jako třeba William Karlsson.

Nosek přihrál na postupový gól, Vegas Golden Knights si zahrají o Stanley Cup

Číst článek

„Zatím máme skvělou sezonu. Ve Vegas jsem dostal šanci, hrál jsem hodně minut. Mám výborné spoluhráče Marchessaulta a Smithe. Skvěle nám to funguje a nemáme v plánu končit,“ říká spokojený Karlsson.

Švédský útočník dal v loňské sezoně za Columbus v základní části šest gólů. A když si před touto sezonou Vegas mohlo v rámci rozšiřovacího draftu z každého týmu vybrat jednoho hráče, patřil k těm, které si Blue Jackets nechránili a kterého si nový tým ligy vybral. A Karlsson se osvědčil - se 43 góly skončil třetí v tabulce střelců. S Marchelsaultem a Smithem tvoří nejnebezpečnější lajnu Vegas i v play-off.

„Na ledě je to zábava. Mám pocit, že při každém našem střídání si vytvoříme nějakou šanci. A v takové situaci se hokej hraje prostě skvěle,“ usmívá se Karlsson.

Tampa Bay otočila finále konference na 3:2, Palát se prosadil přesnou ranou

Číst článek

Jistotu Vegas dodává vzadu brankář Marc-André Fleury, který byl před začátkem letošní sezony hlavní hvězdou týmu. Kanadský gólman už vyhrál Stanley cup třikrát s Pittsburghem a nyní je blízko čtvrtému titulu. V play-off má úspěšnost zásahů téměř 95 procent, odchytal všechny zápasy a 4x si připsal nulu.

„Co k tomu říct, je vynikající. Zachraňuje nás celou sezonu. Je opravdu velmi, velmi dobrý,“ chválí Fleuryho William Karlsson.

Postup do finále Stanley cupu je zadostiučiněním nejen pro hráče, ale také pro generálního manažera George McPheeho. Ten v minulosti působil 17 let ve Washingtonu, se kterým jednou došel do finále. Teď bude mít s Vegas další šanci. Jeho tým se o Stanley cup utká s lepším z dvojice Tampa Bay - Washington. V této sérii zatím vede Tampa 3:2 na zápasy.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme