Palát dvěma góly řídil vítězství nad Bostonem a jeho Tampa je krok od postupu

Český hokejový útočník Ondřej Palát zařídil dvěma góly vítězství Tampy Bay ve čtvrtém duelu 2. kola play off NHL v Torontu nad Bostonem 3:1. Za stavu 3:1 na zápasy mají Lightning na dosah postup do finále Východní konference. Ofenzivní opory Bruins David Pastrňák, David Krejčí i Ondřej Kaše se neprosadili. Dovršit postup může celek z Floridy už v noci z pondělka na úterý.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL se opět rozjela po dvoudenní pauze na protest proti rasové nerovnosti a policejnímu násilí. V noci na neděli se hrají ještě duely Philadelphia - New York Islanders také v Torontu a v Západní konferenci Vegas - Vancouver v Edmontonu.

Protesty proti rasismu zbrzdily NHL i NBA, play-off obou soutěží se v ‚bublinách‘ znovu rozjede v sobotu

Číst článek

Skóre dnešního zápasu otevřel v deváté minutě Palát, který si najel před branku na přihrávku Braydena Pointa a po devítizápasovém gólovém půstu v dohrávce sezony se zapsal mezi střelce ve třetím utkání za sebou.

V čase 32:37 se prosadil odchovanec Frýdku-Místku podruhé. Za levým kruhem mu nabil Anthony Cirelli a Palát střelou na protější tyč nad lapačku slovenského gólmana Jaroslava Haláka zvýšil na 2:0. Ve 12. duelu v letošním play off si tak vylepšil bilanci na osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí.

V 39. minutě v závěru pětiminutového trestu Nicka Ritchieho pojistil vedení Tampy obránce Victor Hedman. Za Boston snížil necelých 13 minut před koncem v početní výhodě Jake DeBrusk.

Východní konference (Toronto) - 4. zápas:
Boston - Tampa Bay 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Branky: 48. DeBrusk - 9. a 33. Palát, 39. Hedman. Střely na branku: 30:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Palát, 2. Kučerov, 3. Vasilevskij (všichni Tampa Bay). Stav série: 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme