Voráček byl u vítězné branky proti Montrealu a je s Philadelphií krok od postupu, Chicago končí

Hokejisté Philadelphie porazili Montreal i díky asistenci Jakuba Voráčka 2:0, v sérii vedou 3:1 a jedna výhra je dělí od postupu do semifinále Východní konference NHL. Washington odvrátil vyřazení, když v zápase s New Yorkem Islanders otočil z 0:2 na konečných 3:2 a snížil stav série na 1:3. Dallas zdolal Calgary 2:1 a vyhrává 3:2 na zápasy. Chicago končí, když po porážce 3:4 prohrálo s Vegas celkem 1:4 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voráček vstřelil v minulém zápase jediný gól utkání, tentokrát asistoval v sedmé minutě u vítězné trefy. Kladenský odchovanec na útočné modré čáře přenesl hru z levé strany na pravou, kde si puk vyměnili Sean Couturier s Michaelem Rafflem, který vymetl horní růžek branky.

Kaše a Krejčí dotáhli Boston k obratu, proti Carolině připravili tři góly a Bruins vyhráli 4:3

Číst článek

Druhý gól přidal v závěru prostřední třetiny Philippe Myers. Brankář Flyers Carter Hart kryl 29 střel a vychytal druhé čisté konto za sebou.

Islanders začali zostra, už v desáté minutě vedli 2:0 a po dvou jejich akcích ještě zazvonila tyč. Trenér Washingtonu Todd Reirden si po druhé inkasované brance vybral oddechový čas a jeho svěřenci na začátku druhé třetiny vyrovnali.

Po hezkém průniku snížil Jevgenij Kuzněcov a v přesilové hře svou typickou střelou z levého kruhu bez přípravy vyrovnal Alexandr Ovečkin. Ruský útočník dokonal obrat ve 44. minutě z přečíslení.

Dallas otevřel skóre v jedenácté minutě po pěkné kombinaci Tylera Seguina s Jamie Bennem, který zakončoval akci do prázdné branky. Ještě v první třetině vyrovnal Mikael Backlund střelou zpoza pravého kruhu.

Vyrovnaný zápas rozhodl v čase 41:12 John Klingberg. Švédský obránce překonanal ranou od modré čáry Cama Talbota, jehož trenéři i po pěti gólech z minulého utkání opět upřednostnili před Davidem Rittichem.

Chicago v předchozím duelu prodloužilo sérii výhrou 3:1 a výborně začalo i páté utkání, když vedlo 2:0. U první branky asistoval Kubalík, jehož střelu dorazil Jonathan Toews. Vegas na přelomu první a druhé třetiny vyrovnalo, ale brzy opět prohrávalo, když jeho obrana zapomněla na Patricka Kanea. Aktivnější Golden Knights otočili, vítězný gól si připsal ve 42. minutě Alex Tuch.

Na postupu Vegas se podílel jednou trefou Tomáš Nosek, který se ale ve druhém utkání série zranil a od té doby nehraje.

1. kolo play-off NHL:
Východní konference (Toronto) - 4. zápasy:
Montreal - Philadelphia 0:2 (stav série: 1:3), New York Islanders - Washington 2:3 (stav série: 3:1)

Západní konference (Edmonton) - 5. zápasy:
Dallas - Calgary 2:1 (stav série: 3:2), Vegas - Chicago 4:3 (stav série 4:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme