San Jose si o Stanley Cup proti Bostonu nezahraje, do finále NHL postoupilo po 49 letech St. Louis

Hokejisté St. Louis porazili San Jose 5:1, sérii uzavřeli poměrem 4:2 na zápasy a postoupili do finále NHL, ve kterém hráli naposledy v roce 1970. V závěrečném boji o Stanleyův pohár se střetnou stejně jako před 49 lety s Bostonem, v jehož barvách budou ve finále zastupovat český hokej David Krejčí a David Pastrňák.

Tento článek je více než rok starý.

St. Louis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

St. Louis převedli v sezoně nečekaný obrat. Blues po devatenácti utkáních kvůli neuspokojivým výsledkům odvolali trenéra a ještě 3. ledna byli nejhorším týmem soutěže. Kouči Craigu Berubemu vyšel tah, když na začátku roku zvolil brankářskou jedničkou Jordana Binningtona, a mužstvo pod jeho vedení začalo prudce stoupat tabulkou. V základní části skončilo v Centrální divizi jen o bod zpět za prvním Nashvillem.

St. Louis v play-off postupně vyřadil Winnipeg, Dallas a San Jose, za které v posledním utkání nehrál Tomáš Hertl, a získal cenu pro vítěze Západní konference. Trofeje se hráči nedotkli.

St. Louis v sérii prohrávalo 0:1 a 1:2 na zápasy, ale poté třikrát vyhráli se skóre 12:3. Základ posledního vítězství položili Blues už v úvodní třetině, ve které se prosadil po 92 sekundách hry David Perron a v 17. minutě využil přesilovou hru Vladimir Tarasenko.

Hertl odstoupil už v předchozím utkání po úderu do hlavy a San Jose v zápase postrádalo ještě další klíčové opory Joe Pavelského a Erika Karlssona. Oslabený tým přesto snížil ve 27. minutě z rychlého protiútoku trefou Dylana Gambrella. Domácím vrátil dvoubrankový náskok v početní výhodě z dorážky Brayden Schenn. Čtvrtý gól přidal v 54. minutě Tyler Bozak a postup zpečetil při power play Ivan Barbašev.

Finále Západní konference play off NHL - 6. zápas:
St. Louis - San Jose 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky: 2. Perron, 17. Tarasenko, 33. B. Schenn, 54. Bozak, 58. Barbašev - 27. Gambrell. Střely na branku: 19:26. Diváci: 18.684. Hvězdy zápasu: 1. Binnington, 2. Perron, 3. Parayko (všichni St. Louis). Konečný stav série: 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme