Pastrňák zlomil odpor Toronta, Krejčí má tři asistence. Boston zvládl rozhodující sedmý zápas

Útočníci David Pastrňák a David Krejčí výrazně pomohli v sedmém rozhodujícím zápase prvního kola play off NHL k výhře hokejistů Bostonu 7:4 nad Torontem. Pastrňák vstřelil gól a na další nahrál, Krejčí zaznamenal tři asistence a dočkal se ocenění pro druhou hvězdu večera. Dalším soupeřem Bostonu bude Tampa Bay Lightning.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák po šestém gólu

David Pastrňák po šestém gólu | Foto: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Do utkání lépe vstoupilo Toronto. Útočník Bostonu Sean Kuraly se už po půl minutě nechal vyloučit a Maple Leafs nabídnutou přesilovku zásluhou Patricka Marleaua zužitkovali. Rovněž vyrovnávací branka Bruins padla v početní výhodě. Krejčí na útočné modré zachytil vyhození centra Zacha Hymana a posunul puk na Pastrňáka, který před brankou vybídl k teči Jakea DeBruska. Za 85 vteřin si hosté vzali vedení zpátky, když se Marleau střelou z pravého kruhu prosadil podruhé.

'Nutné zkušenosti z KHL a plat 12 500 korun.' Hokejový Vsetín hledá brankáře přes úřad práce

Číst článek

Odpověď domácích přišla v desáté minutě. Ke střednímu útočníkovi Dantonu Heinenovi se do mezikruží odrazil puk, jenž střelou z otočky umístil za brankáře Frederika Andersena. Asistencí se na této akci podílel i Krejčí. První třetinu nakonec ovládl Boston. Střílená přihrávka obránce Kevana Millera se od mantinelu odrazila k Patrici Bergeronovi, kterého si nepokryl Plekanec a kanadský centr překonal Andersena.

Ve druhé třetině obrátili Maple Leafs skóre. Nejprve srovnal bek Travis Dermott, jehož neuhlídal Pastrňák. Nahrávku si připsal zadák Roman Polák. Ve 27. minutě prohrál Brad Marchand souboj s Kasperim Kapanenem, který se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku a z bezprostřední blízkosti pokořil Tuukku Raska. Na trestné lavici v tu chvíli seděl útočník Toronta Tomáš Plekanec.

Rozuzlení přinesla závěrečná dvacetiminutovka, v níž Boston čtyřmi góly rozhodl o postupu do druhého kola. Nerozhodný stav zařídil obránce Torey Krug. Vítězná branka se zrodila ve 46. minutě. Krejčí ve středním pásmu posunul puk na DeBruska, který si najel až na pravý kruh před beka Jakea Gardinera a zakončením mezi betony zařídil svému týmu rozhodující náskok. Oba góly Bruins na počátku třetí části padly při hře čtyři na čtyři.

Ve 52. minutě našel Bergeron zpoza brankové čáry mezi kruhy Pastrňáka, jemuž ve skórování nezabránil ani Gardiner ani Andersen. Díky 13 bodům za pět branek a osm přihrávek se havířovský rodák dorovnal Jakeu Guentzelovi a Sidneymu Crosbymu z Pittsburghu. Konečný výsledek stanovil forvard Brad Marchand do opuštěné branky při hře Toronta bez brankáře.

Druhé kolo bojů o Stanley Cup dnes načnou Washington s Pittsburghem a Vegas se San Jose. Zbylou dvojici tvoří Nashville s Winnipegem.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference - 7. zápas:

  • Boston - Toronto 7:4 (konečný stav série 4:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme