Hokejista Kämpf o zápas NHL v Praze nepřijde, bude pokračovat v Chicagu. Nosek zůstává ve Vegas

Český hokejový útočník David Kämpf bude pokračovat v NHL v Chicagu. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Chomutova uzavřel nový dvouletý kontrakt celkem na dva miliony dolarů a nepřijde o start Blackhawks v pražské O2 areně, kde se představí 4. října na úvod sezony NHL proti Philadelphii. Tomáš Nosek zůstává ve Vegas. Šestadvacetiletý odchovanec Pardubic se s Golden Knights dohodl na roční smlouvě na milion dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzdravený David Kämpf pomohl Chicagu jk výhře 6:1 nad Dallasem

David Kämpf (vlevo). | Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Klub v minulých dnech nepředložil Kämpfovi takzvanou kvalifikační nabídku, hráč tedy mohl být ode dneška po vypršení dvouletého dvoucestného kontraktu na 1,85 milionu dolarů k dispozici i ostatním klubům jako nechráněný volný hráč. Generální manažer Blackhawks Stan Bowman ale uvedl, že věří v dohodu a pokračování jeho angažmá, což se nakonec stalo.

19 sezon a dost. Třetí nejúspěšnější gólman NHL Roberto Luongo ukončil kariéru

Číst článek

Kämpf si v uplynulé sezoně připsal v 63 utkáních 19 bodů za čtyři góly a 15 asistencí. V ročníku 2017/18 v NHL debutoval a ve 46 utkáních zaznamenal 11 bodů za čtyři góly a sedm přihrávek. Na farmě v Rockfordu v AHL měl na kontě z 33 utkání základní části 18 bodů (7+11) a ve 13 kláních play off vstřelil jeden gól.

Kämpf se už od březnového potvrzení pražského duelu těšil, že zápas v české metropoli bude velká událost jeho kariéry. „Určitě je to velká věc jak pro mě, tak pro Česko. Doufám, že dorazí hodně lidí a všichni si to užijeme,“ řekl Kämpf tehdy pro NHL.com/cs.

Washington chce Vránu s Vaněčkem, předložil jim kvalifikační nabídky. O Jaškina klub nestojí

Číst článek

Bojovat o NHL bude po jeho boku také útočník Dominik Kubalík, který po působení ve švýcarském celku Ambri-Piotta podepsal před měsícem s Chicagem nováčkovský roční kontrakt na 925 tisíc dolarů.

Ve Philadelphii jsou pod smlouvou jeden z lídrů Flyers Jakub Voráček a další útočník David Kaše, který zatím bojoval o první šanci v NHL na farmě v Lehigh Valley v AHL.

Na trhu volných hráčů získalo Chicago amerického útočníka Ryana Carpentera, který uzavřel tříletou smlouvu s ročním příjmem jeden milion dolarů. V uplynulém ročníku si připsal v 68 zápasech 18 bodů za pět branek a 13 asistencí.

Nosek bude dál hrát za Vegas

Loni Nosek uzavřel v polovině července s Vegas roční smlouvu na 962.500 dolarů a vyhnul se arbitráži. V uplynulé sezoně si v 68 utkáních připsal 17 bodů za osm branek a devět asistencí. V sedmi duelech play off nebodoval.

Nosek, který nebyl do NHL draftován, vstoupil na scénu nejlepší hokejové ligy světa jako hráč Detroitu. Před pěti lety podepsal s Red Wings dvouletý kontrakt, šanci v prvním týmu ale dostal až v sezoně 2015/16, a to jen v šesti utkáních. V roce 2017 si jej jako čerstvého vítěze Calderova poháru v AHL s Grand Rapids vybralo Vegas.

V NHL Nosek zaznamenal ve 152 zápasech 33 bodů za 16 branek a 17 asistencí. Ve 24 duelech play off přidal čtyři góly a dvě přihrávky. Z toho tři branky dal v nakonec neúspěšné pětizápasové loňské finálové sérii proti Washingtonu.

Dres mění Bobrovskij nebo Panarin

Ruský brankář Sergej Bobrovskij se stěhuje z Columbusu do týmu Floridy. Panthers získali stejným způsobem také obránce Antona Stralmana (dosud Tampa Bay) a útočníky Brenta Connollyho (Washington) a Noela Acciariho (Boston).

Třicetiletý Bobrovskij uzavřel sedmiletý lukrativní kontrakt na 70 milionů dolarů. Tým Panthers hledá novou brankářskou dvojici, protože Roberto Luongo ve 40 letech ukončil kariéru a James Raimer byl vyměněn do Caroliny.

Washington chce Vránu s Vaněčkem, předložil jim kvalifikační nabídky. O Jaškina klub nestojí

Číst článek

Bobrovskému v Blue Jackets vypršela čtyřletá smlouva na 29,7 milionu dolarů. Mistr světa z roku 2014, který působil i ve Philadelphii, má na kontě v NHL 457 zápasů, v kterých si drží průměr 2,46 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,9 procenta a udržel 33 čistých kont.

V 34 utkáních play off má průměr 3,14 gólu na utkání a úspěšnost 90,2 procenta. Předloni získal Bobrovskij Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL. Dvaatřicetiletý Švéd Stralman uzavřel tříletý kontrakt na 16,5 milionu dolarů. Bývalý hráč Toronta, Columbusu a New York Rangers opouští Tampu Bay po pěti letech. V roce 2014 podepsal s Lightning pětiletou smlouvu na 22,5 milionu dolarů.

V NHL má Stralman na kontě 749 utkání a 242 bodů za 47 branek a 195 asistencí. Mistr světa z roku 2017 v play off zaznamenal ve 104 duelech šest gólů a 20 přihrávek.

Sedmadvacetiletý Kanaďan Connolly podepsal s Panthers čtyřletou smlouvu na 13 milionů dolarů. Někdejší hráč Tampy Bay a Bostonu strávil ve Washingtonu tři sezony a loni s Capitals získal Stanleyův pohár.

V NHL má bilanci 155 bodů za 79 branek a 76 asistencí z 427 utkání. V 38 duelech play off nasbíral 11 bodů za osm gólů a tři přihrávky. Vypršel mu dvouletý kontrakt s ročním příjmem 1,5 milionu dolarů.

Sedmadvacetiletý Američan Acciari se upsal Panthers na tři roky a vydělá si celkem pět milionů dolarů. V NHL si připsal ve 180 utkáních 31 bodů (18+13) a v 35 utkáních play off dalších sedm bodů (4+3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme