Sobotka u Niagarských vodopádů i pálení Tavaresova dresu. V NHL žije trh s volnými hráči

Hokejisté z NHL mají sice herní prázdniny, ale musí sledovat, co se děje na trhu, jehož jsou součástí. Třeba Vladimír Sobotka je překvapený ze svého přestupu k Niagarským vodopádům a mnozí fanoušci pálí v New Yorku dres Kanaďana Johna Tavarese, který jde do klubu, v jehož barvách měl v dětství povlečení v posteli.

Tento článek je více než rok starý.

Buffalo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník St. Louis Vladimír Sobotka skóruje do sítě Minnesoty v utkání prvního kola play-off.

Vladimír Sobotka ještě v dresu St. Louis Blues.

Nejčerstvější výměnou v NHL je změna dresu Vladimíra Sobotky, který skončil v St. Louis a díky velké výměně jde do Buffala. Přitom ještě před rokem byl rád, že se po ruském angažmá vrátil do St. Louis a cítil jistotu na další sezony.

České přesuny v NHL. Sobotka jde do Buffala, nové smlouvy mají Mrázek i Polák

Číst článek

„Je to pro mě vysvobození, že teď už budu další tři roky vědět, kde jsem doma, a nemusím nic řešit,“ říkal před rokem Sobotka.

Jenomže je tu pro Sobotku stěhování po Spojených státech do Buffala, které pro něj bude v NHL třetím klubem. Pro Sobotku překvapivá informace.

„Ještě jsem o tom ani nepřemýšlel. Samozřejmě mě to překvapilo, ale jsem rád, že je o mě dál zájem a můžu znovu začít někde jinde,“ říká Sobotka.

Vladimír Sobotka není jediný český hokejista, kterého se dění na trhu týká. Tomáš Plekanec se vrací do Montrealu, kde podepsal na rok. Brankář Petr Mrázek bude nově bojovat o post jedničky v Carolině a Roman Polák je novou posilou obranných řad Dallasu. Na novou smlouvu čeká třeba Tomáš Hertl v San Jose. Nebo vlastně i jinde, pokud by se kalifornský klub rozhodl ho vyměnit.

Splněný dětský sen a pálení dresů

Největší dosavadní zpráva průběhu vyjednávání před novou sezonou je změna dresu Johna Tavarese. Ten bude místo za New York Islanders hrát za Toronto Maple Leafs a za 7 let si vydělá 77 milionů dolarů. A on sám o tom informoval na twitteru fotkou z dětství, kde leží v posteli a má povlečení právě v barvách Toronta. Tavares se vlastně vrací domů, protože se narodil na předměstí Toronta.

„Byl to jeden z nejtěžších týdnů v mém životě. Jste v jednom místě strašně dlouho, hluboko v té organizaci. Znáte tam lidi a bylo těžké to opustit, ale také nepřijmout takovou nabídku. Ale Torontu jsem fandil jako malý, sledoval jeho hráče. A teď je pro mě ta pravá chvíle. Toronto Maple Leafs je velká značka nejen v hokeji, ale i v celém sportu,“ zněla Tavaresova první slova po přestupu.

Někteří fanoušci natáčejí videa, jak třeba pálí Tavaresův dres a doufají, že sám hráč cítí na dálku plameny, jiní mu naopak přejí hodně štěstí, byť video ze začátku také vypadá na pálení dresu. Jenomže pak „na oko“ nefunguje zapalovač.

A milovat Tavarese budou jistě i v Torontu, už teď se na jeho výkony těší podle zpráv ze sociálních sítí třeba tenista Miloš Raonic, celý baseballový klub Toronto Blue Jays a samozřejmě také kluboví spoluhráči jako Auston Matthews.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme