Co bude s Mrázkem, Neuvirthem nebo Jaškinem? V NHL začal trh s volnými hráči

Do úvodního buly další sezóny NHL zbývají ještě tři měsíce, ale prakticky začíná už v pondělí. V 18.00 se totiž otevřel trh s volnými hokejisty.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek druhý zápas konferenčního semifinále nedochytal

Petr Mrázek. | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Rozhodovat se samozřejmě bude až během sezony na ledě, ale generální manažeři všech klubů musí být ve střehu už v pondělí. Začíná boj o hráče, kterým končí smlouva. Každý tým může výrazně posílit nebo také oslabit. Zároveň si ale musí kluby hlídat platový strop, který se pro příští sezonu zvýšil o dva miliony na 81,5 milionu dolarů na klub.

19 sezon a dost. Třetí nejúspěšnější gólman NHL Roberto Luongo ukončil kariéru

Číst článek

Nechráněnými volnými hráči se stali hokejisté, kteří nedostali od současných klubů takzvanou kvalifikační nabídku. Díky ní by zůstali v pozici chráněných volných hráčů.
Mezi nechráněnými volnými hráči jsou třeba kapitán San Jose Joe Pavelski nebo ruské duo z Columbusu - brankář Sergej Bobrovskij a útočník Artěmij Panarin.

Z českých hráčů se největší zájem se očekává o brankáře Petra Mrázka. Sedmadvacetiletému gólmanovi končí roční kontrakt v Carolině. O nové angažmá se bude ucházet i další brankář Michal Neuvirth, který v minulé sezóně kvůli zranění odchytal za Philadelphii jen sedm utkání. K dispozici budou také útočníci Dmitrij Jaškin z Washingtonu, Martin Frk z Detroitu, Tomáš Nosek z Las Vegas a David Kämpf z Chicaga.

Další čeští hokejisté jsou po skončení smlouvy chráněnými volnými hráči. Tedy nemají smlouvy, ale nemohou volně odejít do jiného klubu a musí se domluvit s tím svým. To se týká útočníků Jakuba Vrány z Washingtonu, Pavla Zachy z New Jersey a brankáře Davida Ritticha z Calgary. Bez smlouvy v NHL jsou ještě i další čeští hráči, ktřeí působili na farmách nebo si našli angažmá v Evropě.

top Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme