Faksův gól pomohl Dallasu k prvnímu domácímu vítězství, Voráček asistoval u výhry Philadelphie

Český hokejový útočník Radek Faksa pomohl brankou k vítězství Dallasu v pondělním utkání NHL nad Ottawou 2:1. Stars se tak dočkali vůbec prvního úspěchu před vlastním publikem v sezoně. Po čtyřech porážkách za sebou zabrala Philadelphia, která vyhrála nad Vegas 6:2 a asistencí k tomu přispěl Jakub Voráček.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Dallasu slaví gól proti Ottawě.

Hráči Dallasu slaví gól proti Ottawě. | Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dallas měl na kontě z předchozích tří domácích vystoupení na kontě jediný bod a proti Senators se radoval v jedenáctém duelu v ročníku ze třetí výhry. Faksa otevřel skóre utkání 62 vteřin před koncem první třetiny, kdy tečoval střelu Taylora Feduna a připsal si druhý gól v sezoně.

V polovině zápasu zvýšil na dvoubrankový rozdíl v přesilové hře Joe Pavelski a Ottawa stihla už jen zkorigovat výsledek 73 sekund před koncem, kdy se prosadil Vladislav Naměstnikov.

Dallas uspěl podruhé za sebou po sobotním vítězství na ledě Philadelphie 4:1. Kouč Jim Montgomery si pochvaloval, že jeho tým odvedl proti Ottawě celý zápas dobrou práci. „Nelíbilo se nám pouze to, že jsme soupeře pustili ve druhé třetině do několika přečíslení. Jinak jsme hráli defenzivně i ofenzivně výborný zápas,“ prohlásil Montgomery.

Philadelphia si po sérii neúspěchů spravila chuť proti Golden Knights a po dvou třetinách vedla už 5:0. Na čtyřbrankové kanonádě ve druhém dějství se podílel i Voráček. V 27. minutě si připsal přihrávku u branky Kevina Hayese na 2:0.

Pastrňák je hvězdou týdne v NHL, ocenění si vystřílel sedmi góly ve třech zápasech

Číst článek

Pro Voráčka to byl teprve druhý ze sedmi duelů v sezoně, v kterém bodoval. Poprvé se prosadil po čtyřzápasovém půstu ve středu v Edmontonu, kde ale dvěma góly a asistencí neodvrátil prohru 3:6. Stejnou bilanci měl v pondělí v dresu Flyers rakouský útočník Michael Raffl a tentokrát Philadelphia slavila.

Sezonu přitom načala dobře. Nejdříve 4. října v Praze porazila Chicago 4:3 a po návratu za moře vyhrála i nad New Jersey 4:0. Jenže pak následovaly porážky ve Vancouveru (2:3 po samostatných nájezdech), v Calgary (1:3), v Edmontonu i doma s Dallasem.

„Věřili jsme, že když budeme hrát tak, jak chceme, že se úspěch dostaví. Nelze všechno měnit. Cítili jsme, že když budeme hrát dál svoji hru, tak máme šanci vyhrát každý zápas,“ uvedl kapitán Philadelphie Claude Giroux.

Kubalík se trefil proti Washingtonu, ale prohru neodvrátil. K vítězství Capitals přispěl Kempný

Číst článek

Poprvé bodově naprázdno vyšlo Colorado, které si v úvodních osmi utkáních v sezoně připsalo sedm vítězství a jednu porážku v prodloužení. Avalanche prohráli v St. Louis 1:3 a obhájci Stanleyova poháru se stejně jako Philadelphia dočkali první výhry po čtyřech porážkách. Třemi body za gól a dvě asistence zazářil v dresu Blues ruský útočník Vladimir Tarasenko.

„Nikdo nechtěl, aby naše série skončila, ale věděli jsme, že se to jednou stane,“ řekl trenér Colorada Jared Bednar, jehož tým sehrál pátý ze série šesti zápasů venku. „Hráči si musejí odpočinout, dát se dohromady a být připraveni na (páteční) zápas s Vegas,“ doplnil Bednar, který bude čekat na dnešní vyšetření ofenzivní opory Mikka Rantanena. Finský útočník odstoupil ve druhé třetině se zraněním v dolní části těla.

Columbus vyhrál v Torontu 5:4 v prodloužení díky brance švédského útočníka Gustava Nyquista v čase 61:57 z trestného střílení. „Je to paráda. V minulých dvou zápasech jsme prohráli v prodloužení a je hezké být zase jednou na té vítězné straně,“ řekl Nyquist.

Toronto - Columbus 3:4 v prodl. (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 12. K. Kapanen, 20. Matthews, 40. W. Nylander - 3. Riley Nash, 6. Dubois, 51. Wennberg, 63. Nyquist z trest. střílení. Střely na branku: 31:38. Diváci: 18 898. Hvězdy zápasu: 1. Nyquist (Columbus), 2. Matthews (Toronto), 3. N. Foligno (Columbus).

Philadelphia - Vegas 6:2 (1:0, 4:0, 1:2)
Branky: 27. a 56. M. Raffl, 5. Konecny, 27. K. Hayes (Voráček), 35. Niskanen, 36. O. Lindblom - 44. Marchessault, 54. R. Smith. Střely na branku: 37:35. Diváci: 16 780. Hvězdy zápasu: 1. M. Raffl, 2. O. Lindblom, 3. Niskanen (všichni Philadelphia).

St. Louis - Colorado 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky: 11. B. Schenn, 26. Perron, 36. Tarasenko - 13. MacKinnon. Střely na branku: 25:18. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Perron, 3. Binnington (všichni St. Louis).

Dallas - Ottawa 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 19. Faksa, 31. Pavelski - 59. Naměstnikov. Střely na branku: 43:20. Diváci: 17 896. Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Chudobin (oba Dallas), 3. A. Nilsson (Ottawa).
ctk.cz: 20191022

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme