Obránce Gudas bude pykat za seknutí do hlavy nejproduktivnějšího hráče NHL, nezahraje si dva zápasy

Hokejista Radko Gudas z Philadelphie dostal trest na dva zápasy za faul na nejproduktivnějšího hráče NHL Nikitu Kučerova z Tampy. Osmadvacetiletý český obránce, který je známý tvrdou hrou, přijde během nucené absence o téměř 82 tisíc dolarů z platu (asi 1,8 milionu Kč), částka bude převedena do podpůrného hráčského fondu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Tampy Ondřej Palát (vlevo) v souboji s Radko Gudasem z Philadelphie (vpravo).

Útočník Tampy Ondřej Palát (vlevo) v souboji s Radko Gudasem z Philadelphie (vpravo). | Foto: Matt Slocum | Zdroj: ČTK/AP

K incidentu došlo ve třetí třetině úterního zápasu, který Tampa vyhrála 5:2. Gudas v souboji s Kučerovem zvedl hokejku a trefil s ní soupeře ze strany do obličeje.

„Ačkoliv souhlasíme s Gudasovým tvrzením, že rána nebyla nijak přehnaně silná nebo prudká, byl to úmyslný zákrok,“ zdůvodnila rozhodnutí disciplinární komise.

Gudas se v NHL provinil už poněkolikáté. V minulé sezoně dostal desetizápasový trest za seknutí ležícího útočníka Winnipegu Mathieua Perreaulta do krku. Sezonu 2016/17 zase zahájil až po stopce na šest duelů, kterou si vysloužil za naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném utkání. V aktuálním ročníku nasbíral v 58 zápasech 49 trestných minut, v kanadském bodování má 13 bodů za dva góly a jedenáct asistencí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme