Klukům se do dohrání moc nechce, říká o restartu NHL Hašek. Ohledně herního formátu je skeptický

Jen ve dvou městech, bez fanoušků a v polovině léta. Takový je restart sezony NHL. Elitní hokejisti už jsou jen v Edmontonu a Torontu a večer začne play off. Něco takového si ale po bohatých zkušenostech se soutěží moc nedovede představit bývalý brankář Dominik Hašek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý brankář Dominik Hašek

Bývalý brankář Dominik Hašek | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

„Nedokážu stoprocentně říct, jestli se dokončí, protože se může leccos vyskytnout. Situace ještě vůbec není pod kontrolou, speciálně v Americe,“ říká Dominik Hašek, který v NHL strávil v brance Chicaga, Buffala, Detoritu a Ottawy dohromady 16 sezon.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak Dominik Hašek nahlíží na dohrání NHL v létě? Poslechněte si příspěvek Františka Kuny

Ale žádná z nich nebyla tak netradiční, jako ta současná ovlivněná koronavirem. Play-off začíná 1. srpna, o Stanley Cup se bude bojovat až do přelomu září a října, kdy obvykle nový ročník NHL začíná.

„Jsem spíš septický ohledně herního formátu a toho, jak to budou brát nejen hráči, ale i diváci. Nedokážu si představit, že mužstvo někam odjede, je tam zavřené a hraje tam zápasy bez lidí,“ soudí dvojnásobný šampion Stanley Cupu.

„Domnívám se, že play-off nebude mít takovou šťávu, jakou by mělo před 20 tisíci diváky ve svých městech, kde mohou slavit společně. Spíš jsem skeptický, ale uvidíme,“ přiznává Hašek, že se mu varianta dohrání sezony NHL tímhle způsobem tolik nelíbí.

Posun i v příští sezoně

„Ani nevíme, jak to bude vypadat po této sezoně. Je tam hrozně neznámých. Pokud mám mluvit za sebe, myslím, že se moc klukům do dohrávání vyloženě ze sportovního hlediska nechce. V tomto případě jde jednoznačně o peníze, aby byly obrovské ztráty alespoň částečně nahrazené,“ tvrdí.

Je připravený a chce hrát, říká o návratu Pastrňáka na led trenér Bostonu Cassidy. Kaše zůstává mimo tým

Číst článek

„Bojím se toho, že se příští sezona na podzim bude zase protahovat do jiných termínů. Přeci jen je hokej zimní sport a v létě se v Americe hrají jiné, jako třeba baseball,“ říká bývalý hokejový brankář Dominik Hašek.

Sezona NHL znovu začne v Torontu a Edmontonu v sobotu večer. V noci na neděli se bude hrát dohromady pět zápasů. Jako první proti sobě nastoupí od 18. hodiny středoevropského času Carolina Hurricanes a New York Rangers.

František Kuna, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme