Český průlom do NHL. Rozhodčí Suchánek bude rozhodovat zápas Islanders s Carolinou

Ve čtvrtečním zápase New York Islanders proti Carolině Hurricanes bude mít Česko nečekané zastoupení. Rozhodčí Libor Suchánek bude po přípravných zápasech a soudcování v nižší soutěži jedním ze tří rozhodčích zápasu NHL.

Tento článek je více než rok starý.

New York/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libor Suchánek vloni rozhodoval přípravné zápasy před Světovým pohárem

Libor Suchánek vloni rozhodoval přípravné zápasy před Světovým pohárem | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„NHL nikdy nebyla můj sen, protože jsem nikdy netušil, že bych se do ní vůbec mohl dostat. Spíš bych řekl, že pro českého rozhodčího je to takový malý zázrak,“ řekl Libor Suchánek české mutaci webu NHL.com, která informaci přinesla.

Český rozhodčí usiluje o NHL. Vyzkouší si tři zápasy v nižší zámořské lize AHL

Číst článek

Rozhodčí z Plzně bude v roli jednoho z čárových rozhodčích čtvrtečního programu, konkrétně v newyorském Barclays Centru v Brooklynu v utkání New York Islanders – Carolina Hurrricanes. Stane se teprve třetím evropským rozhodčím v nejslavnější soutěži světa.  

„Samozřejmě se těším, ale obavy tam jsou. Jsem lehce nervózní, nebudu zastírat, že ne. Za sebou už mám přípravný duel ve slavné Madison Square Garden, debutovat rovnou v téhle slavné hale, tam jsem měl opravdu velký respekt. To mi snad pomohlo, už to nebude úplný skok rovnou do hloubky,“ přiznal.

28letý vystudovaný strojní inženýr léta pískal české soutěže až po extraligu. Vloni rozhodoval přípravný zápas před Světovým pohárem, letos dostal nabídku smlouvy a poslední měsíc a půl působil v nižší AHL.

„Nové je pro mě to, že tady čároví dost často sedí na mantinelu. To se v Evropě vůbec neděje. A pak taky spolupráce s kolegou, s druhým čárovým, je tu trochu jiná, hlavně při buly,“ vysvětlil Libor Suchánek.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme