San Jose s Nashvillem rozehrají v Praze sezonu NHL. ‚Klukům se tu moc líbí,‘ pochvalují si Hertl se Šimkem

Hokejisté San Jose a Nashvillu v pátek večer začnou novou sezonu NHL. Premiérové utkání tohoto ročníku se odehraje v pražské libeňské hale, odkud uslyšíte celý zápas v přímém přenosu Radiožurnálu Sport. Na ledě budou v dresu San Jose i dva Češi, Tomáš Hertl a Radim Šimek, pro které je svátkem zažít soutěžní utkání před svými blízkými.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl na tréninku v O2 areně

Tomáš Hertl na tréninku v O2 areně | Zdroj: Profimedia

„Je kouzelné, že jsme zase v Čechách. Vždycky se sem rád vracím. S kamarády cizinci ze San Jose jsme byli na Václavském náměstí, dali jsme si z grilu typickou českou klobásu a kluci z toho byli nadšení. Říkali, že Praha se jim líbila víc než Berlín, což mě potěšilo,“ říká pro Radiožurnál Radim Šimek, který se na pár hodin změnil v průvodce. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Tomáše Hertla a Radima Šimka před zápasy NHL v Praze

Po letmých zastávkách v ostatních evropských městech se San Jose přesunulo do Prahy, kde odstartuje novou sezonu. Navíc se tak stane v hale, ve které Tomáš Hertl začínal svou kariéru ve velkém hokeji.

„Kdo by nechtěl dát doma gól. Samozřejmě je to pro mě motivace. Doufám, že si zápas oba týmy užijí a hokej se bude do Prahy vracet víc. Kluci z týmu sem rádi jezdí a věřím, že předvedeme dobrou show,“ říká opora San Jose Tomáš Hertl.

Kalifornský tým nepatří k favoritům soutěže. Podle předsezonních předpokladů by mohl mít i problém se probojovat do vyřazovací fáze. Záležet bude na výkonech první, středoevropské formace, protože v ní s Hertlem bude hrát Švýcar Timo Meier.

„Na ledě se bavíme pořád. Víme, že jsme důležitá lajna, která musí vést tým. Mimo hokej máme oba rádi fotbal, já spíš Premier League a on trošku Bundesligu. Přijde mi, že obecně jsme si s ostatními hráči z Evropy blíž. Bavíme se o létě, kde jsme byli a tak.“

Po tréninku Nashvillu se potkali Jaromír Jágr a Roman Josi

Debaty o dovolených končí, teď začíná nový ročník NHL. Úvodní buly utkání San Jose s Nashvillem je naplánované na pátek ve 20 hodin, kdy začne také přímý přenos utkání na Radiožurnálu Sport.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme